Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΑΣ Δεν είμαστε πιόνια στα χέρια κανενός πολιτικού!


Το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Β.Ο.-ΠΥΡ.ΚΑΛ.) Αιγίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:"Αφού ακριβοπλήρωσαν τρεις εταιρείες συμβούλων για δήθεν μελέτη αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, έφτασαν χθες σε μια ακόμη σύσκεψη το υπουργείο οικονομικών, το υπουργείο άμυνας  το ΤΑΙΠΕΔ και η διοίκηση της εταιρείας να μιλάνε για άγρια συρρίκνωση (άρθρο 14β).

Διαχωρίζεται με ένα μαγικό τρόπο ο αμυντικός από τον πολιτικό τομέα. Εντάσσουν αυθαίρετα τις δύο θυγατρικές ΜΒΗ και ΚΥΜΗ στον πολιτικό τομέα μαζί με τα οικόπεδα! Και τις πάνε για εκκαθάριση δηλαδή 120 απολύσεις !!!Ενώ ο αμυντικός τομέας με βάσει τη πρόταση τους θα λειτουργήσει με 500 εργαζόμενους δηλαδή 340 απολύσεις συν!!! Και κλείσιμο του εργοστασίου της Μάνδρας! Που παράγει οπλικά συστήματα και έχει ανεκτέλεστο έργο.

Κι όλα αυτά τελούν υπό την έγκριση της Τρόικας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!!! Μαζί με την καταβολή των δεδουλευμένων μας όπως δήλωσε στη σημερινή συνάντηση με τα σωματεία η Αν. Υπουργός Άμυνας Φ.Γεννηματά.

Διαφορετικά η εκκαθάριση για τα ΕΑΣ είναι αναπόφευκτη και τότε θα μετράμε 1000 απολύσεις και όχι 500.Η απάντηση της τρόικας αναμένεται ως τις 31Αυγούστου!

Οι δηλώσεις της κ.Γεννηματά ότι έχουν υποβάλλει σχέδιο για εθελούσια έξοδο για τους 340 του αμυντικού τομέα για έγκριση στη Τρόικα και στην Ε.Ε μόνο ως παραμύθι για ανόητους ή για προσκυνημένους μπορεί  να εκληφθεί.

Και από τη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα τη Δευτέρα και από τη σημερινή συνάντηση με την κ. Γεννηματά ένα συμπέρασμα βγαίνει. Δεν θέλουν να στηρίξουν και να αναπτύξουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, απολύσεις θέλουν ξεπούλημα όσο-όσο και διάλυση. Εξ άλλου γνωρίζουν καλά ότι με 500 άτομα δεν μπορεί να λειτουργήσει η εταιρεία και να εκτελέσει τις παραγγελίες που έχει  η αναμένει να υπογράψει.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι υπουργοί χωρίς να κοκκινίζουν ομολογούν ότι τα πάντα βρίσκονται κάτω από τη σιδερένια φτέρνα της τρόικας κι αυτοί είναι υπάκουοι υπάλληλοι τους, Ορισμένοι κύκλοι εντός εταιρείας ονειρεύονται και μεθοδεύουν να θυσιάσουν την πλειοψηφία των εργαζομένων, αλλά και σημαντικών παραγωγικών δραστηριοτήτων των ΕΑΣ, για να συνεχιστεί η βασιλεία τους και η κακοδιαχείριση σε ένα μικρό κλειστό κομματικό μαγαζί.

Είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Η ΕΒΟ/ΠΥΡΚΑΛ είναι μια παραγωγική βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών με αξιόπιστα προϊόντα χρόνια τώρα και μόνο σαν τέτοια μπορεί να υπάρξει.

Η θα παράγει όπλα και πυρομαχικά η δεν θα παράγει τίποτα.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ  ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ

ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. 

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου