Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Στα 150 δολάρια το πετρέλαιο εάν το χτύπημα στη Συρία προκαλέσει γενικευμένη αποσταθεροποίηση

Societe Generale: Στα 150 δολάρια το πετρέλαιο εάν το χτύπημα στη Συρία προκαλέσει γενικευμένη αποσταθεροποίηση
Οι τιμές του πετρελαίου θα αγγίξουν τα 150 δολάρια το βαρέλι εάν το χτύπημα κατά της Συρίας πυροδοτήσει μια γενικότερη αποσταθεροποίηση της περιοχής και προκαλέσει διαταραχές στην παραγωγή χωρών όπως το Ιράκ, προειδοποιεί η Societe Generale.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, η γαλλική τράπεζα προειδοποιεί ότι θα επηρεαστεί παραγωγή ύψους 500.000 με 2 εκατ. βαρελιών την ημέρα. “Το μπρεντ θα μπορούσε να εκτιναχθεί πρόσκαιρα στα 150 δολάρια”, εάν αυτό συμβεί, εκτιμά ο Michael Wittner, επικεφαλής ανάλυσης πετρελαίου της Societe Generale.

Πάντως, σε πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, το μπρεντ θα μπορούσε να σημειώσει περαιτέρω άνοδο 5 ή 10 δολαρίων, έως και τα επίπεδα των 125 δολαρίων, καθώς η αγορά περιμένει τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ή με το άκουσμα της έναρξής της, σύμφωνα με τον Wittner.

Σε κάθε περίπτωση, η Societe Generale θεωρεί ότι η πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα της Σαουδικής Αραβίας και η διαθεσιμότητα αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης μπορούν να διασφαλίσουν ότι η όποια εκτίναξη του πετρελαίου θα είναι προσωρινή.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του μπρεντ ενισχύονται σήμερα πάνω από 2 δολάρια, στα 117,13 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από το Φεβρουάριο.  
ΠΗΓΗ:.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου