Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Κατάργηση εισφορών στα πρώτα €400 μισθού ζητά το ΔΝΤ

Ασφαλιστικό: Κατάργηση εργοδοτικών εισφορών στα πρώτα €400 μισθού ζητά το ΔΝΤ
Παρεμβάσεις «σοκ» στο ασφαλιστικό ζητά το ΔΝΤ από την Αθήνα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Μεταξύ αυτών που προτείνονται είναι να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές μέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το ποσό πάνω από αυτό το όριο. Στόχος να επιτευχθεί η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες όπως προβλέπει και το Μνημόνιο.
Τις απώλειες μάλιστα θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι με αύξηση της φορολογίας στην ακίνητη περιουσία ή τους έμμεσους φόρους.

Η πρόταση αναφέρει ότι αυτό το μέτρο μπορεί να ισχύει από τις αρχές του 2014 και μέχρι το 2016. Η πρόταση αυτή είχε γίνει τον Αύγουστο του 2011 από ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ που είχε έρθει στην Αθήνα και συναντήθηκε με κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, εκπροσώπους τραπεζών, επαγγελματικούς αλλά και υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων.

Οι παρεμβάσεις που ζητά η τρόικα συμπληρώνονται από τις γνωστές απαιτήσεις για μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και νέα ψαλίδια στα εφάπαξ που μπορεί να φτάσουν κατά μέσο όρο το 25% 
ΠΗΓΗ:.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου