Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

               Τον τελευταίο καιρό διαδραματίζονται σοβαρά γεγονότα όσον αφορά τη σύμβαση και το  μέλλον  των  εργαζομένων  στα  ΕΛΠΕ.
               Ξεκινώντας από τη συνάντηση που έγινε στις 08/07/13 με τον Δ/ντα Σύμβουλο, η συζήτηση που διεξήχθη είχε  τα  εξής  θέματα:
       1.    Ο  Δ/νων Σύμβουλος  αναφέρθηκε  σε  στοχευμένες οικιοθελείς αποχωρήσεις (απολύσεις)
              στις    διοικητικοοικονομικές    υπηρεσίες   της    Εταιρείας,   έχοντας   σαν   ζητούμενο   τη
              συρρίκνωση του οργανογράμματος στις άνω υπηρεσίες.
       2.    Κλείσιμο  των  Χημικών  στη  Θεσσαλονίκη
       3.    Πάγωμα  των  προσλήψεων  και  εάν  κάποιες γίνουν, θα είναι τεκμηριωμένες και άκρως
              απαραίτητες  από  τις  αρμόδιες  διευθύνσεις.
              Μετά   το  τέλος   της   συνάντησης,  έγινε   συζήτηση   των   παρατάξεων  για  μια  πρώτη
εκτίμηση της κατάστασης.     Ο   Πρόεδρος  του  Σωματείου παίρνοντας το  λόγο  άρχισε  να  μιλά  για καταγγελίες στην  Επιθεώρηση  Εργασίας,  ότι  ο  Δ/νων  θα  εγκαταλείψει  το  σκάφος  την ώρα  που βυθίζεται,  κάποιοι  άλλοι  μιλούσαν για μαύρη  μέρα  του  συνδικαλισμού  και  άλλοι  για συντονισμό όλων των σωματείων του Ομίλου για να αναλάβουν κοινή δράση.
              Η  ΕΛΚΕ σαν  υπεύθυνη  συνδικαλιστική  κίνηση,  για άλλη μια φορά,  αντιμετωπίζοντας   με σοβαρότητα και ψυχραιμία τα γεγονότα, σύστησε σε όλους σύνεση και νηφαλιότητα, έτσι ώστε να μην καταβληθεί ο κόσμος από φόβο, πανικό και σύγχυση.  Αυτό για εμάς είναι σημαντικό και απαραίτητο από ένα υπεύθυνο Προεδρείο.   Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βλέπουμε στην ανακοίνωση του Προεδρείου στις 22/07/13,  ότι  όλα  αυτά που μας  είπε  ο  Δ/νων στις 08/07/13 έχουν ανατραπεί, κάτι που είναι αναληθές.
              Όσων αφορά την εκδρομή, η οποία είναι συμβατική υποχρέωση,  επιμένουμε  ότι   έπρεπε  να  γίνει  Πρακτικό Συμφωνίας  μεταξύ Σωματείου  και Εταιρείας, στο οποίο να αποτυπώνεται  ότι  η  συμβατική  υποχρέωση  της  Εταιρείας  έναντι  των  εργαζομένων,  θα   είναι  χρηματική για το 2013 και να γίνει  πλήρης  διαχωρισμός  από  το  bonus   ξεκινήματος,   κάτι που αφορά την Εταιρεία.
               Διαφωνούμε κάθετα με τον διαχωρισμό των εργαζομένων, αφού με τον τρόπο αυτό ανοίγουμε  κερκόπορτα για σύμβαση πολλών ταχυτήτων,  εγκληματικό ενόψει της σύμβασης  που έρχεται.
               Οι τυμπανοκρουσίες και υπερβολές, καθώς και τα μεγάλα λόγια ας παραμείνουν στο περιθώριο  και με υπευθυνότητα και ψυχραιμία ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα για  το  καλό των εργαζομένων.
               Δεν εφησυχάζουμε.  Επαγρυπνούμε και είμαστε έτοιμοι για αγώνες, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ενότητα και το συμφέρον των εργαζομένων.
               Η  ΕΛΚΕ  ως συνδικαλιστική κίνηση, στοχεύει σε ένα και μόνο  σκοπό:  τη διασφάλιση  των  δικαιωμάτων  όλων  των  εργαζομένων,  προβάλλοντας  τη  συλλογικότητα  και  την  αλληλεγγύη.

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου