Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ASPROFOS» Συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις


Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ASPROFOS» (μελετητική, θυγατρική του ομίλου ΕΛΠΕ), αντιδρώντας στις 6 απολύσεις που έκανε η εργοδοσία την προηγούμενη βδομάδα. Χτες έγινε μαζική συνέλευση των εργαζομένων στην «ASPROFOS», όπου φάνηκε η διάθεση για κλιμάκωση του αγώνα. Απ' την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους βρίσκεται το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, ενώ στη χτεσινή συνέλευση, παραβρέθηκε και χαιρέτησε εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Χτες, η Ομοσπονδία Πετρελαιοειδών προκήρυξε απεργία, με αφορμή τις εξελίξεις στην «ASPROFOS», στο σύνολο του ομίλου των ΕΛΠΕ. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ την υπονόμευσαν. Το μεγαλύτερο σωματείο των ΕΛΠΕ (Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ) δεν πήρε καμιά απόφαση για απεργία και δούλεψαν κανονικά. Απ' την άλλη, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΚΟ (επίσης θυγατρική του ομίλου) αποφάσισε μόνο 3ωρη στάση εργασίας. Στην πράξη απήργησαν μόνο οι εργαζόμενοι της «ASPROFOS».
Τη στάση αυτή των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι παρατάξεις Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και Συνδικαλιστική Συνεργασία στην ΕΚΟ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα «καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. 

ΠΗΓΗ:2.rizospastis.gr 

ΣΧΟΛΙΟ:
Ότι η αγωνία, που έχει ο Ριζοσπάστης, να εκθέτει παρατάξεις, που δεν είναι στο τιμόνι του ΠΣΕΕΠ δεν είναι καθόλου τυχαία. Καλύτερο θα ήταν να ασχοληθεί με την 3ωρη στάση σωματείου του ομίλου, που ο Γραμματέας του ανήκει στις πολιτικές θέσεις, που εκφράζει ο Ριζοσπάστης.
Εμείς θα θέλαμε να μάθουμε γιατί όλοι οι συνάδελφοι, που ανήκουν στις πολιτικές θέσεις του Ριζοσπάστη δε παραβρέθηκαν στις πύλες των εργοστασίων στην απεργία της ΓΣΕΕ;;
Όσο για τη στάση του Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ, όλοι πια οι εργαζόμενοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου