Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ατμοί από τον αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα


Ατμοί έγιναν ορατοί σήμερα από το κτήριο όπου στεγάζεται ο αντιδραστήρας Νο 3 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία εξακολουθεί αρκετές ώρες μετά να μην γνωρίζει τα αίτια του νέου αυτού συμβάντος. «Αναδύεται ατμός, δεν έχει σχηματιστεί σύννεφο», εξήγησε ο εκπρόσωπος. Ο ατμός αυτός που έγινε ορατός σήμερα στις 08.20 τοπική ώρα (02.20 ώρα Ελλάδος) προέρχεται κατά τα φαινόμενα από μια πισίνα αποθήκευσης υλικού στο πέμπτο και τελευταίο επίπεδο του κτηρίου όπου βρίσκεται ο αντιδραστήρας Νο 3, διευκρίνισε η εταιρία Tepco σε σύντομη ανακοίνωσή της χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Την διαφυγή του ατμού εντόπισε από κάμερα το προσωπικό μιας τρίτης εταιρείας. Τα όργανα μέτρησης της ραδιενέργειας γύρω από το κτήριο δεν έδειξαν σημαντική αλλαγή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ούτε η θερμοκρασία του αντιδραστήρα, ούτε οι μετρήσεις των συστημάτων ελέγχου της ραδιενέργειας ήταν υψηλές. Δεν θεωρούμε ότι είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνεχίζουμε όμως να διερευνούμε τα αίτια», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. «Σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε μετρήσεις ραδιενέργειας πάνω από το κτίριο στο οποίο βρίσκεται ο αντιδραστήρας και δειγμάτων σκόνης που θα ληφθούν από την γύρω περιοχή», πρόσθεσε η Tepco σε δεύτερη ανακοίνωσή της.

Η ψύξη του αντιδραστήρα και της παρακείμενης πισίνας απενεργοποίησης του χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου συνεχίζεται κανονικά, διαβεβαίωσε παράλληλα η εταιρία.


Πηγή: ΑΠΕ
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου