Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Βραβείο στην πρόταση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. με τίτλο «Συνεργασία για την Ασφάλεια, Τριετές Πρόγραμμα Ασφάλειας για την βελτίωση των διοικητικών ικανοτήτων και συμπεριφορών όλων των διευθυντικών στελεχών, προϊσταμένων και εργοδηγών»


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) διοργανώνει τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλής Πρακτικής στον τομέα της Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας.  Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στην ευρωπαϊκή εκστρατεία της περιόδου 2012 – 2013, με θέμα «Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων», ξεκίνησε με την υποβολή των προτάσεων στις 31 Αυγούστου του 2012 προς όλες τις αρμόδιες αρχές των Κρατών – Μελών.  Για την Ελλάδα, αρμόδια υπηρεσία – εθνικός εστιακός πόλος για την αξιολόγηση των συμμετοχών και την πρόταση των δύο καλυτέρων προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό είναι η Διεύθυνση Διαχείρισης της Πληροφορίας & Παρακολούθησης Πολιτικής Συνθηκών Εργασίας για θέματα Ασφάλειας & Υγείας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Απασχόλησης.

Η πρόταση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. με τίτλο «Συνεργασία για την Ασφάλεια, Τριετές Πρόγραμμα Ασφάλειας για την βελτίωση των διοικητικών ικανοτήτων και συμπεριφορών όλων των διευθυντικών στελεχών, προϊσταμένων και εργοδηγών», επιλογή από το ευρύτερο Πρόγραμμα Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου.  Το Δεκέμβριο του 2012, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και επελέγη για την Ελλάδα η πρόταση του Ομίλου μας καθώς και μία πρόταση από τον χώρο της Ναυτιλίας.

Στη φετινή διοργάνωση, την 11η στη σειρά, συναγωνίστηκαν μερικές εκατοντάδες επιχειρήσεις, κάθε μεγέθους, από 29 κράτη εντός και εκτός της ΕΕ και ο EU-OSHA βράβευσε τα βέλτιστα παραδείγματα συνεργασίας μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στον τομέα της πρόληψης κινδύνων.

Οι βραβεύσεις – διακρίσεις ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συνεδρίου “Ασφάλεια και Υγεία στις μικρές επιχειρήσεις και στους χώρους εργασίας: η πρόκληση και η ευκαιρία”, που διοργανώθηκε στο Δουβλίνο από την Ιρλανδική Προεδρία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στις 29 Απριλίου, μόλις μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (28 Απριλίου).  Σε αυτή την εκδήλωση απονεμήθηκαν δέκα βραβεία και δέκα διακρίσεις καλής πρακτικής από 52 προτάσεις που είχαν διακριθεί σε επίπεδο χώρας, σε αντίστοιχες εταιρείες και οργανισμούς.  Στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. απονεμήθηκε η διάκριση καλής πρακτικής η οποία δόθηκε από τον Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης κ. László Andor και την Dr. Christa Sedlatschek, Διευθύντρια του EU-OSHA.  Με τη  διάκριση αυτή, εκτός από την προβολή της πρότασης και της Εταιρείας συνολικά κατά την τελετή βράβευσης, το παράδειγμα που υποβάλλαμε εντάχθηκε στο εγχειρίδιο καλών πρακτικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού. 


Χώρα
Επιχείρηση
Θέμα
ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ
Aυστρία
Mahle Filtersysteme Austria GmbH
Ενθάρρυνση των εργαζομένων να αναφέρουν προβλήματα ασφάλειας
Φινλανδία
Lujatalo Oy
Μείωση της σωματικής καταπόνησης στον κατασκευαστικό κλάδο
Γαλλία
Armor SA
Ενσωμάτωση της υγείας και της ασφάλειας στην εταιρική στρατηγική
Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ
Καλλιέργεια νοοτροπίας ασφάλειας στον κλάδο της διύλισης πετρελαίου
Iρλανδία
Construction Safety Partnership
Βελτίωση των προτύπων ασφάλειας σε εργοτάξια
Noρβηγία
GE Healthcare Norway AS
Ένταξη της υγείας και της ασφάλειας στις προτεραιότητες των εργαζομένων και της διοίκησης
Πολωνία
CEMEX Polska
Ο επιτελικός ρόλος των διοικητικών στελεχών στην πρόληψη ατυχημάτων
Σλοβακία
U.S. Steel Kosice, s.r.o
Αποτελεσματική αναφορά ζητημάτων ασφάλειας σε μια μεγάλη χαλυβουργία
Σλοβενία
ASCOM D.O.O
Μείωση των μυοσκελετικών προβλημάτων στον κλάδο της μεταποίησης
Ηνωμένο Βασίλειο
Step Change in Safety
Βελτίωση της συμμετοχής των εργαζομένων στον κλάδο της υπεράκτιας εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου

 ΠΗΓΗ:osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου