Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Βέλγιο: Δηλητηριάσεις από χημικές αναθυμιάσεις εκτροχιασμένου τρένου



Το τρένο, που εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη της Γάνδης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μετέφερε ακρυλονιτρίλιο, ένα υγρό χημικό προϊόν, εύφλεκτο και τοξικό.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμα 49 νοσηλεύονται με συμπτώματα δηλητηρίασης από τις αναθυμιάσεις που προκάλεσε πυρκαγιά σε τρένο το οποίο μετέφερε χημικές ουσίες και εκτροχιάστηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, κοντά στην πόλη Γάνδη του Βελγίου, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές.

Δυο από τους νοσηλευόμενους βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το εκτροχιασμένο τρένο μετέφερε ακρυλονιτρίλιο, ένα υγρό χημικό προϊόν, εύφλεκτο και τοξικό. Δύο κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στις σιδηροδρομικές ράγες έχασαν επί τόπου τη ζωή τους, λόγω του δυστυχήματος, δίχως να έχουν αποσαφηνιστεί τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Ο μηχανοδηγός του τρένου έχει παραδεχθεί ότι είχε αναπτύξει μεγαλύτερη από την επιτρεπτή ταχύτητα.

Οι Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν δύο πηγές ρύπανσης, το τοξικό νέφος που προκάλεσε η πυρκαγιά, και τη διαρροή χημικών προϊόντων στο αποχετευτικό σύστημα της περιοχής, ενώ διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι στην ατμόσφαιρα.

Τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα, και οι Αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να μην καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά από τους κήπους τους, ούτε και νερό από τα πηγάδια 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου