Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Απολύσεις ΔΥ: Το Σάββατο η πρώτη λίστα


Απολύσεις ΔΥ: Το Σάββατο η πρώτη λίστα
Οριστικοποιήθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη μείωση  του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κατά 15.000 και εντός του Ιουνίου περίπου 1.800  υπάλληλοι ΝΠΙΔ θα δουν την πόρτα της εξόδου. Θα ακολουθήσουν άλλοι 2.200  μέχρι  το τέλος του έτους. Πέραν των “επίορκων” που έχουν καταδικασθεί τελεσιδίκως,  στη λίστα των αποχωρήσεων-απολύσεων θα περιλαμβάνονται εργαζόμενοι σε οργανισμούς και πιχειρήσεις του Δημοσίου που βάζουν λουκέτο. Ο κατάλογος τους θα ανακοινωθεί το  επόμενο Σάββατο.

Το τελικό σχέδιο επικυρώθηκε  σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό  στο Μαξίμου και θα τεθεί υπόψη της τρόικας, η οποία περιμένει από κινήσεις υλοποίησης των συμφωνηθέντων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρίνισε ότι το πρώτο κύμα 1.800-2.000 απολύσεων θα προέλθει από καταργήσεις οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) και ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει να ανακοινώσει το Σάββατο τη λίστα των φορέων που θα καταργηθούν. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα φύγουν “αμεσα”, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε ακριβώς.

Οσον αφορά τα κενά που θα δημιουργηθούν τόνισε ότι θα ισχύσει η δέσμευση ένας προς ένα, δηλαδή για κάθε μια αποχώρηση, μια πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ..
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου