Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η τραπεζική-πολιτική μαφία του ευρώ εν δράσει…


euro-mafia

Γιατί το ελληνικό PSI ήταν αυτό που χρεοκόπησε την Κύπρο.
Πώς η ΕΚΤ καθοδηγεί τους Γερμανούς τραπεζίτες ώστε αφού βγάλουν όσο μπορούν περισσότερα να εγκαταλείπουν εγκαίρως τις χώρες που πρόκειται να χρεοκοπήσουν. Στοιχεία που δείχνουν ότι οι τράπεζες του ευρωπαϊκού πυρήνα ήταν οι μεγάλοι φυγάδες των καταθέσεων (γι’ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να δημοσιευτεί και θα παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό).
Πώς μπορεί κανείς να βρει ποια θα είναι η επόμενη χώρα της ευρωζώνης που θα χτυπηθεί από την τραπεζική χρεοκοπία.
Το πραγματικό μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο αποκαλύπτει το νεο-αποικιακό χρηματοοικονομικό  σύστημα που εφαρμόζεται από τον πυρήνα προς την περιφέρεια της ευρωζώνης, σε όλη του την αρπακτική δόξα.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το «Μοντέλο της Κύπρου» (το κατ’ ευφημισμό ονομαζόμενο και ως bail-in, όπου οι καταθέσεις απαλλοτριώνονται για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις χρεωκοπημένες τράπεζες), όμως δεν έχει γραφτεί σχεδόν τίποτα για το Πραγματικό Μοντέλο της Κύπρου.

Ο έμπειρος οικονομικός συντάκτης David P. και ιδιοκτήτης του Market Daily Briefing χαρτογράφησε κάποια πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα που μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος (follow the money) – ειδικά το χρήμα της ευρωζώνης που χαρακτηρίζεται ως «ξένες πηγές καταθέσεων» (δηλαδή καταθέσεις στην Κύπρο που προέρχονταν από το εξωτερικό).

Αυτό που ξεκαθαρίζουν όσα θα διαβάσετε παρακάτω είναι ότι το στάδιο κλειδί στο Πραγματικό Μοντέλο της Κύπρου περιγράφεται από το εξής: οι τράπεζες μεγάλα κέντρα χρήματος στη Γερμανία και σε άλλες χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης τραβάνε τα λεφτά τους από τις χώρες της περιφέρειας που πρόκειται σύντομα να σκάσουν, αρκετά πριν να ανακοινωθεί από τα μέσα η τραπεζική κρίση στις χώρες αυτές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο David P. στον έμπειρο οικονομικό blogger oftwominds : “Θεωρώ ότι αυτό εξηγεί πολλά πάνω σ’ αυτό που εδώ και πολύ καιρό με προβλημάτιζε: γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η επίλυση του προβλήματος της Κύπρου μετά το Ελληνικό «κούρεμα»?”

Ακολουθεί η εξήγηση του David και χαρακτηριστικά διαγράμματα........ 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου