Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Τον Ιούνιο θα τεθούν αλλαγές στην εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο



Την ανάγκη μείωσης φορολογικών συντελεστών θα θέσει, τον προσεχή Ιούνιο, η κυβέρνηση στους εταίρους, όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε στα μέλη τής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο υπουργός, η επισήμανση για την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ δεν θα αφορά μόνο τον τομέα της εστίασης. «Αλλαγές πρέπει να γίνουν και σε πολιτικές που φαίνεται να μην αποδίδουν, όπως η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σταϊκούρας, περιγράφοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει διορθώσεις. Η κυβέρνηση έχει διατυπώσει δημόσια τον προβληματισμό της για πτυχές της πορείας των εσόδων, ιδίως στο σκέλος των έμμεσων φόρων, είπε ο κ. Σταϊκούρας.
«Η φράση που χρησιμοποιούμε για την είσπραξη των φόρων είναι "προσοχή", "εγρήγορση", "καλύτεροι φοροειασπρακτικοί μηχανισμοί", "επικαιροποίηση των πολιτικών που ασκούνται"» είπε, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, για να παραδεχθεί λίγο αργότερα ότι «διαπιστώνεται πράγματι μια τάση απόκλισης έναντι των στόχων για τους έμμεσους φόρους, το τρίμηνο του έτους. Γι΄ αυτό τον λόγο, η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να επαναξιολογηθούν ορισμένες πολιτικές.
Και γι΄ αυτό, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που επικαιροποιείται, υπάρχει ρητή αναφορά για επαναξιολόγηση του προγράμματος τον Ιούνιο, όπου θα εξετασθεί η μείωση φορολογικών συντελεστών, όπως για παράδειγμα ο ΦΠΑ στην εστίαση».
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου