Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ... Μετά το σοκ αγοράς νησιού από Τούρκο αλλάζουν το νόμο για τις αγορές γης στα σύνορα




Αλλάζει ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις πώλησης ή εκχώρησης για εκμετάλλευση γης στις παραμεθόριες περιοχές μετά την αποκάλυψη του defencenet.gr για την πώληση ελληνικού νησιού σε Τούρκο ιδιοκτήτη, αλλά και την μαζική εισροή Τούρκων "επενδυτών" σε νησιωτικές περιοχές.
Όπως ανέφερε στο defencenet.gr υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή "Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα κενό για την εθνική ασφάλεια μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής θετικής γνωμοδότησης του ΓΕΝ στην πώληση τέτοιων περιοχών. Ήταν απαίτηση της ΕΕ και δυστυχώς η τότε κυβέρνηση (σ.σ. Γιώργου Παπανδρέου...) δεν φρόντισε να υπάρξει κάποια ασφαλιστική δικλείδα για τις παραμεθόριες περιοχές. Πλέον θα επανέλθει ως προϋπόθεση η έγκριση του ΓΕΝ. ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και αν επιμείνει η ΕΕ".
Οπωσδήποτε είναι ευχάριστο το ότι ευαισθητοποιήθηκε άμεσα η κυβέρνηση επί του θέματος και ελπίζουμε η διαβεβαίωση να γίνει νόμος του κράτους το συντομότερο δυνατό, αν και δε πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να περιοριστεί μόνο στις παραμεθόριες περιοχές.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρό στρατηγικό βάθος και μια αγορά περιοχής από Τούρκους σε ευαίσθητο στρατηγικά σημείο (ακόμα και κοντά σε στρατιωτικά αεροδρόμια της ενδοχώρας ή ναυτικές βάσεις) ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους.
Ήδη οι μαζικές πωλήσεις των μαρινών από την Μυτιλήνη μέχρι την Κέρκυρα στον όμιλο Doğus (ποιος να το περίμενε ότι 192 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 το λιμάνι μικρών σκαφών της πρώτης πόλης που απελευθερώθηκε, της Καλαμάτας, θα περνούσε πάλι σε τουρκικά χέρια) δημιουργούν μια αλυσίδα "ματιών και αυτιών" της τουρκικής ΜΙΤ που μετατρέπει την έννοια "εθνική ασφάλεια" σε απλό ανέκδοτο.
Με δυνατότητα (για την ακρίβεια ... υποχρέωση) να ελέγχουν τη ναυσιπλοΐα σε ακτίνα δράσης 35 χλμ. περιμετρικά των μαρινών, οι τουρκικές υπηρεσίες αποκτούν π.χ. στην Λέσβο, κάτι που ούτε στα καλύτερα όνειρά τους δεν μπορούσαν να το φανταστούν. Για το αν ο όμιλος Doğus μπορεί να έχει σχέση με το τουρκικό "βαθύ κράτος" (η φωτογραφία που δείχνει τον ισχυρό άνδρα - με το ξυρισμένο κεφάλι - του ομίλου με το ζεύγος του Τούρκου προέδρου της Δημοκρατίας Α.Γκιουλ, νομίζουμε ότι τα λέει όλα) το πολύ εύκολο είναι να πουλά "εξυπηρετήσεις" στη ΜΙΤ....
Φυσικά το ερώτημα είναι ποιος Τούρκος επιχειρηματίας αγόρασε βάσει του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Türkiye, αγόρασε ελληνικό νησί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου