Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟΣ "ΈΝΟΧΟΣ" Με Α-235 «Samoliot-Μ» κτύπησαν τον μετεωρίτη;




Μια δεύτερη εκδοχή για το σύστημα που χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι για να καταρρίψουν τον μετεωρίτη (έστω και αν υπήρξε μια αδέξια προσπάθεια διάψευσης του γεγονότος προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι δυνατότητες του ρωσικού συστήματος στρατηγικής αεράμυνας) έρχεται από την Μόσχα: Μπορεί το σύστημα που κτύπησε τον μετεωρίτη και τον διέλυσε σε μικρά κομμάτια να ήταν το μεγάλου βεληνεκούς αντιβαλλιστικό, «Gazelle», το οποίο βρίσκεται περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής της Μόσχας, όπως αποκάλυωε η εφημερίδα"Izvestia" .
Στο σύστημα είναι ενταγμένο στο Σώμα Αεροδιαστημικής Άμυνας  κωδικός του είναι Α-235 «Samoliot-Μ» και φαίνεται ως πιθανότερος "εκτελεστής" του μετεωρίτη από το S-400. Το σύστημα είναι ήδη σε λειτουργία αν και τελικές δοκιμές αποδοχής θα γίνουν στο τέλος της ανοιξης ή στην αρχή του φθινοπώρου.
Οι εργασίες για την ανάπτυξη τoυ συστήματος «Samoliot-Μ» ξεκίνησαν το 1997. Το 2011 διενεργήθηκαν οι πρώτες δοκιμές στο πολύγωνο – πεδίο δοκιμών «Sary-Shagan». Οι «Γαζέλες» θα είναι από τα βασικά όπλα του ρωσικού Σώματος Αεροδιαστημικής Αμυνας, μαζί με το αντιβαλλιστικό σύστημα Α-135, που βρίσκεται σήμερα σε υπηρεσία.
Το νέο σύστημα, «Samoliot-Μ», που αναπτύχθηκε από το σχεδιαστικό γραφείο «Novator» στο Αικατερινμπούργκ, εκτελεί διαφορετικές αποστολές από τα γνωστά αντιαεροπορικά – αντιπυραυλικά συστήματα S-400 «Triumph» και το προηγμένο S-500 «Prometei» (Προμηθέας).
Έχει μεγαλύτερη εμβέλεια δράσης σε ύψος (μέχρι 30 χιλιόμετρα υψόμετρο) και σε βεληνεκές (έως 100 χλμ).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου