Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αλάσκα: Αδύνατη η προσέγγιση πλατφόρμας της Shell




Στάση αναμονής τηρούν μέλη της αμερικανικής Ακτοφυλακής στα ανοικτά της Αλάσκας, καθώς η κακοκαιρία καθιστά αδύνατη την προσέγγιση πλατφόρμας της πετρελαϊκής εταιρείας Shell, η οποία παρασύρθηκε από ορμητικά κύματα την περασμένη Δευτέρα με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε βραχώδη περιοχή κοντά στο νησί Κόντιακ, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Los Angeles Times».
Η ανησυχία για ενδεχόμενη διαρροή πετρελαίου είναι μεγάλη, ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το μεσημέρι της Τετάρτης, τοπική ώρα, δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια ύπαρξης καυσίμου στη θάλασσα.
«Δεν υπάρχει κανένα ίχνος διαρροής. Ωστόσο έχει τεθεί προληπτικά σε ισχύ μια πλήρης επιχείρηση για την άμεση αντιμετώπιση συνθηκών έκτακτης ανάγκης. Η εξέδρα παραμένει σταθερή», εξήγησε ο Sam Sacco, εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής.
Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, όταν η πλατφόρμα «Kulluk» (μήκους σχεδόν 83 μέτρων) παρασύρθηκε από τα κύματα, μεταφέροντας περισσότερα από 650.000 λίτρα καυσίμου και άλλων προϊόντων πετρελαίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου