Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Στη Βουλή το Ν/Σ για τη Διατήρηση Ελάχιστου Επιπέδου Αποθεμάτων Αργού




Κατατίθεται, πλέον, στην Βουλή το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με θέμα τη «Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις», καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική δημόσια διαβούλευση. Με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται η εναρμόνιση του εθνικού δικαίου προς την οδηγία 2009/119/ΕΚ.

Ειδικότερα, σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει επιπλέον και ειδικές διατάξεις προς αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων. 
Συγκεκριμένα, λόγω των δυσκολιών χρηματοδότησης των αγροτών που συνεργάζονταν με την Αγροτική Τράπεζα, το ΥΠΕΚΑ συμπεριέλαβε στο εν λόγω σχέδιο νόμου ειδική διάταξη (Άρθρο 24: Ρυθμίσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς), προκειμένου να διευκολύνει τις επενδύσεις σε φ/β σταθμούς από επαγγελματίες αγρότες. Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει παράταση διάρκειας 2 μηνών στις συμβάσεις επαγγελματιών αγροτών. 
Ειδική μέριμνα λαμβάνεται και για συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει, ενώ δίδεται η δυνατότητα επιστροφής των εγγυητικών επιστολών σε όσους επαγγελματίες αγρότες δηλώσουν, ότι δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσής τους.
Περαιτέρω, με το Άρθρο 25 καθορίζονται μειωμένα δικαιώματα συμβολαιογράφων, Ταμείου Νομικών, κ.α., κατά την κατάρτιση των συμβάσεων εκμίσθωσης των δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού και εν γένει δημόσιων μεταλλευτικών χώρων.
Τέλος, συμπεριλαμβάνεται διάταξη με την οποία απαλλάσσονται αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012 από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) οι Πολύτεκνοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου