Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Vernicos Tugs & Salvage - Zouros Ρυμουλκά σκάφη σύγχρονης τεχνολογίας στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ




Νέα δεδομένα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεών τους δημιουργούν τα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, με την εισαγωγή νέου κανονισμού ως προς τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν πλέον τα ρυμουλκά που θα χρησιμοποιούνται από τον όμιλο για τη ρυμούλκηση δεξαμενοπλοίων που μεταφέρουν αργό πετρέλαιο στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, πρώτη επιλογή των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης θα είναι ρυμουλκά σκάφη ηλικίας μικρότερης των 20 ετών και μήκους μικρότερου των 40 μέτρων, ενώ πρέπει να πληρούν και άλλες τεχνικές προδιαγραφές.
Επιπλέον οι ελκτικές δυνάμεις των εν λόγω ρυμουλκών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 τόνοι για δεξαμενόπλοια άνω των 20.000 τόνων gross και να αποδεικνύονται από πιστοποιητικά νηογνωμόνων.
Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση τις νέες απαιτήσεις ασφαλείας που θέτουν τα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, οι εταιρείες διαχείρισης ρυμουλκών σκαφών Vernicos Tugs & Salvage και Zouros Group προχώρησαν στη συγκρότηση κοινοπραξίας στη Θεσσαλονίκη, στηριζόμενες στο γεγονός πως διαθέτουν ευέλικτα και σύγχρονης τεχνολογίας ρυμουλκά σκάφη που καλύπτουν πλήρως τις νέες απαιτήσεις των ΕΛΠΕ στη συμπρωτεύουσα και μπορούν να εξασφαλίσουν την παροχή υψηλής ασφάλειας και ποιότητας ρυμουλκών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα η Vernicos Tugs & Salvage συμμετέχει στην κοινοπραξία με τα ρυμουλκά «Vernicos Master» και «Vernicos Mermaid», ενώ η Zouros Group συμμετέχει με το ρυμουλκό «Vagia II».
Τα εν λόγω σκάφη είναι σήμερα τα πλέον σύγχρονα ρυμουλκά σκάφη υπό ελληνική σημαία. Τόσο η απόκτησή τους όσο και ο εκσυγχρονισμός τους απαίτησαν σημαντικές επενδύσεις.
Οι επενδύσεις αυτές καταδεικνύουν ταυτόχρονα και την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του στόλου των ρυμουλκών σκαφών που έχουν υψωμένη την ελληνική σημαία.
Η παρουσία σύγχρονων ρυμουλκών σκαφών στα ελληνικά ύδατα αυξάνει κατακόρυφα τα επίπεδα ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων, ειδικά εκείνων που γειτνιάζουν με εκτεταμένους πολεοδομικούς ιστούς όπως π.χ. η Θεσσαλονίκη, αλλά συνάμα ενισχύει δυναμικά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες αποτελεσματικής έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Την περασμένη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου η Κοινοπραξία Vernicos Tugs - Zouros Group διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη ειδική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας τα τρία παραπάνω ρυμουλκά σκάφη απέδειξαν τις δυνατότητές τους.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις δυνατότητες των νέων ρυμουλκών σκαφών, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν για την απόκτηση αυτών των σύγχρονων ρυμουλκών. 
ΠΗΓΗ:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου