Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Λατινική Αμερική: Θανατηφόρος ασθένεια που μοιάζει με το AIDS

Πανικό έχει προκαλέσει μια νέα ασθένεια που εντόπισαν οι Αρχές και έχει τις ίδιες θανατηφόρες συνέπειες με το AIDS!

Πρόκειται για το «Chagas» ή αλλιώς την «νόσο των φτωχών», η οποία δυστυχώς «χτυπάει» ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κυρίως στις περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, καθώς μεταδίδεται από μολυσμένα έντομα, κυρίως κοριούς.



Ένα πρήξιμο στο μάτι, μια αδυναμία ή ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι κάποια από τα συμπτώματα.

Συνήθως οι ασθενείς μετά τα πρώτα συμπτώματα νιώθουν υγιείς για κάποιους μήνες και στην συνέχεια «ξανακυλάνε» παρουσιάζοντας δυσκοιλιότητα, εμετούς, διόγκωση εντέρων ή καρδιάς. Η ασθένεια «μαστίζει» το Μεξικό, τη Βολιβία, τη Κολομβία και το Εκουαδόρ, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα.



Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως είναι μολυσμένοι από το παράσιτο που την προκαλεί 10 εκατομμύρια άνθρωποι, με την πλειονότητά τους να ζουν στην Βολιβία, το Λεξικό, την Κολομβία και την Κεντρική Αμερική. Ωστόσο, 30.000 από τους ασθενείς ζουν στις ΗΠΑ.



Η νόσος, που έως πρότινος περιοριζόταν στη Λατινική Αμερική, εξαπλώνεται στις ΗΠΑ εξαιτίας των αυξανόμενων ταξιδιών και της μετανάστευσης, λένε οι επιστήμονες από το Κολέγιο Ιατρικής Μπέιλορ, στο Χιούστον. Εάν γίνει εγκαίρως αντιληπτή η μόλυνση από το υπαίτιο παράσιτο, μπορεί να αποτραπεί η νόσηση του φορέα με μία βαριά 3μηνη φαρμακευτική αγωγή. Επειδή όμως έχει μακρά περίοδο επωάσεως και τα φάρμακα έχουν υψηλό κόστος, πολλοί φορείς δεν υποβάλλονται σε αυτή την προληπτική αγωγή. 
 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου