Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Διόδια στο ...διαδίκτυο;




Η αποζημίωση των φορέων επικοινωνιών σε κάθε κράτος για την διεθνή κίνηση που διαβαίνει τις υποδομές τους από τον αποστολέα, κάτι που έχει χαρακτηριστεί ως τα διόδια στο Ίντερνετ, συζητείται στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης WCIT 2012 που θα καθορίσει τους νέους διεθνείς κανονισμούς λειτουργίας του Διαδικτύου.
Η πρόταση έγινε από τον ΕΤΝΟ, την Ένωση Ευρωπαίων Παρόχων Υπηρεσιών Επικοινωνιών με 50 μέλη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Deutsche Telecom, η Telefonica, η France Telecom και η Telecom Italia. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που θεσπίστηκαν οι διεθνείς κανονισμοί, το 1988. Σήμερα, το Ίντερνετ χρησιμοποιείται από δύο δισεκατομμύρια χρήστες, και κάθε μορφής επικοινωνία μετατρέπεται σε κίνηση μέσω του πρωτοκόλλου IP.
Ως εκ τούτου, καταλήγουν οι πάροχοι, θα πρέπει να αποζημιώνονται για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας, αυτής της ραγδαία αυξανόμενης κίνησης, από τις υποδομές τους, στις οποίες επενδύουν για να την εξυπηρετούν. Οι εταιρείες επικοινωνιών θα πρέπει να αποκομίζουν όφελος για τις επενδύσεις που κάνουν σε υποδομές μεγάλου εύρους ζώνης και προτείνουν να συζητηθεί η δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος για την δίκαιη αποζημίωση για τις υπηρεσίες επικοινωνιών που προσφέρουν στην αλυσίδα, ανάλογα με την περίπτωση. 
 iguru.gr  
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου