Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κέρδη 0,3% για το αργό



Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε το αργό τις συναλλαγές της Τρίτης μετά από πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ. 
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 23 cents ή 0,3% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 85,79 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο είχε καταγράψει σωρευτικές απώλειες περίπου 4%  στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. 
Την Τετάρτη ο ΟΠΕΚ πραγματοποιεί την επίσημη συνεδρίαση του για τα επίπεδα της παραγωγής, ενώ την ίδια στιγμή η αμερικανική κυβέρνηση ανακοινώνει την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. 
Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι ο ΟΠΕΚ θα κρατήσει αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής του στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα. 
Την ίδια στιγμή οι αναλυτές περιμένουν ότι τα κυβερνητικά στοιχεία θα δείξουν υποχώρηση των αποθεμάτων αργού κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αποθέματα βενζίνης αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.
ΠΗΓΗ:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου