Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ενταση και επεισόδια με Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη


Κύπρος: Ενταση και επεισόδια με Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη


Συναγερμός σήμανε στην Κύπρο όταν άνδρες των Ηνωμένων Εθνών ήρθαν σχεδόν στα χέρια με στρατιώτες του τουρκικού στρατού κατοχής. Αιτία ήταν η περίφραξη υποστατικού γεώτρησης νερού, την οποία είχαν στήσει παράνομα στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Αυλώνα, οι Τούρκοι στρατιώτες.
Όλα ξεκίνησαν στις 9 το πρωί όταν δύο στρατιωτικά οχήματα με Τούρκους στρατιώτες εξοπλισμένοι με πασσάλους και συρματόπλεγμα,.πλησίασαν το σημείο που βρίσκεται το υποστατικό με τη γεώτρηση και ξεκίνησαν εργασίες για να τοποθετήσουν την περίφραξη.
Αμέσως οι άνδρες των Ηνωμένων Εθνών πλησίασαν στο σημείο και επιχείρησαν να αφαιρέσουν το παράνομο υποστατικό, ωστόσο τότε άναψαν τα αίματα με τους Τούρκους να στέλνουν 200 πάνοπλους στρατιώτες στο σημείο. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν μπροστά από την περίφραξη εμποδίζοντας τους στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών που προσπάθησαν αφαιρέσουν την περίφραξη διάτρησης. Οι υπόλοιποι στρατιώτες έχουν ακροβολιστεί, υποστηριζόμενοι μάλιστα από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Σύμφωνα με το sigmalive.com οι Τούρκοι στρατιώτες ήρθαν στα χέρια με τους ειρηνευτές και αμέσως σήμανε συναγερμός. Υπενθυμίζεται μάλιστα πως Τούρκοι στρατιώτες είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν να περιφράξουν τη γεώτρηση, κάτι που δεν είχε γίνει αποδεκτό από την Ειρηνευτική Δύναμη.
Αμέσως ξεκίνησαν διαβουλεύσεις με τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να απομακρυνθούν οι στρατιώτες από τη νεκρή ζώνη. Μέχρι τώρα πάντως οι διαπραγματεύσεις έχουν πέσει στο κενό.
Ηδη τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους στην περιοχή, ενώ απέκλεισαν την περιοχή αποκόπτοντας όλους τους δρόμους που οδηγούν σ΄ αυτό το σημείο. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου