Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα


Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν θέλει η τρόικα σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Σύμφωνα με το περιοδικό η τρόικα δεν ζητάει μόνο τον αριθμό των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2012, αλλά και λίστα με όνομα και επώνυμο.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΝΕΤ μέσα σις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των περίπου 1.200 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε 800 υπολογίζονται οι επίορκοι υπάλληλοι που θα τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία.
Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την κινητικότητα των υπαλλήλων θα αποφευχθεί η πολιτική των οριζόντιων, αθρόων, τυφλών, αντισυνταγματικών και ανεφάρμοστων απολύσεων.
Ο υπουργός ενημέρωσε τη Βουλή ότι η μετακίνηση των υπαλλήλων θα προχωρήσει με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή κινητικότητα προς το συμφέρον της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η έννοια του κρατικού υπαλλήλου διευρύνεται και ο κανόνας ότι ο δημόσιος υπάλληλος παραμένει αμετακίνητος στη θέση που διορίστηκε, διασπάται, είπε ο υπουργός.
Για τη διαθεσιμότητα ο κ. Μανιτάκης είπε ότι αφορά περιπτώσεις θέσεων που καταργούνται και στόχος είναι η άμεση μετάταξη των υπαλλήλων σε υπηρεσίες.
Ποιοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα
Το πρώτο “κύμα” διαθεσιμότητας θα περιλαμβάνει 1.200 περίπου υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με εξαίρεση τις εισηγμένες ΔΕΚΟ.
Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που προσελήφθησαν χωρίς διαγωνισμό, καθώς και για εκείνους των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το προεδρικό διάταγμα του 2005.
Δεν κινδυνεύουν όσοι είχαν προσληφθεί πριν από τη σύσταση του ΑΣΕΠ.
Όσοι τεθούν υπό διαθεσιμότητα, θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους, μέχρι την μετακίνηση τους σε άλλη υπηρεσία.
Το δεύτερο και πολύ μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας και μετακίνησης θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών και την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και θα μετακινούνται και οι υπάλληλοι που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Σε περίπτωση που αρνηθούν, οι μόνιμοι υπάλληλοι που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα υποβιβάζονται και οι υπό διαθεσιμότητα και οι αορίστου χρόνου θα απολύονται. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου