Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

8Ν Δίκτυο Πολιτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης




8 Νοεμβρίου 2012 – Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα στη Βουλή ολοκληρώθηκε. Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε και η επόμενη μέρα σηματοδοτεί αλλαγές τεκτονικής φύσεως στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
Η χώρα και η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλες πολιτικές ύφεσης και λιτότητας με δυσβάσταχτα μέτρα περικοπών μισθών ή συντάξεων. Ο κοινωνικός ιστός διαρρηγνύεται, η μικρομεσαία κοινωνική τάξη διαλύεται και οι μη προνομιούχοι  γονατίζουν από την υφιστάμενη συγκυρία. Απαιτούνται ρίξεις με συμφέροντα και συντεχνίες, αναπτυξιακές πολιτικές, μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.
Το παρακμάζον πολιτικό σύστημα χρειάζεται επειγόντως ανανέωση. Οι καταστάσεις απαιτούν φρέσκες ιδέες, νέα πρόσωπα, δυναμική, ορμή, έμπνευση, εμπιστοσύνη, αξιοπιστία, δημιουργία προοπτικής και εξωστρέφεια.
Η κρίση ενισχύει πάντοτε τις ακραίες λογικές και αυτό είναι εμφανές από την αύξηση της επιρροής ακροδεξιών δυνάμεων, υπερσυντηρητικών απόψεων και ανεύθυνων δημαγωγικών τάσεων.
Απάντηση σε αυτά τα φαινόμενα μπορεί να είναι μόνο ο προοδευτικός και δημοκρατικός χώρος της Κεντροαριστεράς που εκτείνεται από τον Σοσιαλισμό και τη Σοσιαλδημοκρατία έως τον κοινωνικό Φιλελευθερισμό.
Είναι αναγκαίο να βρεθούν βασικά σημεία σύγκλισης μεταξύ όσων ανήκουν στους προαναφερόμενους  χώρους, να καλλιεργηθεί η συνεργασία, να αποτυπωθεί το σύγχρονο ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, να δομηθεί και αναπτυχθεί ο δημόσιος διάλογος και η συνεργασία με την κοινωνία και να οικοδομηθούν ιδέες, προτάσεις και πολιτικές που θα οδηγήσουν στις απαιτούμενες λύσεις.
Με βασικό άξονα την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς πρέπει να δεσμευτούν ότι από την 8η του Νοέμβρη και μετά, θα αγωνιστούν να ελαχιστοποιήσουν ή να εξαλείψουν τις υφεσιακές πολιτικές των περικοπών και θα εστιάσουν σε αναπτυξιακές πολιτικές. Θα ανιχνεύσουν ποιες ακριβώς θα είναι αυτές, θα τις αναλύσουν και θα τις εξειδικεύσουν σε αντίστοιχες πολιτικές προτάσεις.
Και η υλοποίηση των προτάσεων αυτών θα αποτελέσει αδιαπραγμάτευτη ηθική και πολιτική δέσμευση για όλους!!!
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου