Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ποιος είναι ο πιτσιρικάς Νίκος Τριανταφύλλου που τον προωθούν να γίνει... αντι-Τσίπρας


Ποιος είναι ο πιτσιρικάς Νίκος Τριανταφύλλου που τον προωθούν να γίνει... αντι-Τ
Είναι πολιτικό «παιδί» του Αλέκου Αλαβάνου και τον προορίζουν να γίνει ένας νέος Τσίπρας σε ακόμη πιο ριζοσπαστική βερσιόν, διατεθειμένος να τα πει έξω από τα δόντια για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν μακριά ισχυρίζονται ότι ο Νίκος Τριανταφύλλου προορίζεται από τους ακραίους αριστερούς του κόμματος που συμμετέχουν στο Αριστερό Ρεύμα (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέκος Καλύβης κ.ά) να τον χρησιμοποιήσουν για επικεφαλής νέου κόμματος το οποίο θα μπορούσε να προκύψει μετά το εαρινό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν στο Συνέδριο, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει την φιλο-ευρωπαϊκή του πορεία και διευρύνει τα πολιτικά «ανοίγματα» προς την κεντροαριστερά τότε ενδέχεται να προκληθεί σχίσμα, οι αντι-ευρωπαιστές του Αριστερού Ρεύματος να αποχωρήσουν και επικεφαλής του νέου σχήματος να τεθεί ο Νίκος Παπατριανταφύλλου, ο νέος αντι-Τσίπρας.
Σε αυτό το σενάριο, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, θα χωρούσαν οι ακραίοι αριστεροί του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ θα υπήρχε χώρος και για τμήματα του ΚΚΕ με το οποίο μοιράζονται τις ίδιες απόψεις.
Κλειδί στις εξελίξεις ο Αλαβάνος
Σε αυτό το νέο πολιτικό σχήμα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το οποίο θα έχει σαφή αντι-ευρωπαική τροχιά και θα τίθεται ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να συμμετάσχει και ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής». Ο πρώην ηγέτης της αριστεράς δραστηριοποιείται έντονα εσχάτως επαναφέροντας την θεωρία του για το Σχέδιο Β', ζητώντας δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Είχε αποχωρήσει από τον Συνασπισμό με εκκωφαντικό τρόπο το 2010 δημιουργώντας δικό του πολιτικό σχήμα με τίτλο «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου