Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Gazprom βρήκε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αρκτική



Στις 24 Οκτωβρίου  ο ενεργειακός γίγαντας της Ρωσίας Gazprom ξεκίνησε επίσημα εξόρυξη σε  ένα νέο κοίτασμα  φυσικού αερίου. Το κοίτασμα αυτό είναι στο  Bovanenkovo, στην Αρκτική στην χερσόνησο Γιαμάλ . Οι ειδικοί έχουν ήδη περιγράψει το συμβάν ως «ιστορικό».

Σε βραχυπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα , η ετήσια παραγωγή φυσικού αερίου απο το  κοίτασμα αναμένεται να υπερβεί τα 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Η Gazprom άρχισε να διερευνά το πεδίο κοιτασμάτων στο  Bovanenkovo (που ανακαλύφθηκε πριν από 40 χρόνια) το 2006.
Σε μακροπρόθεσμη βάση, η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει στο Bovanenkovo έως και 150 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, ενώ το συνολικό ποσό της παραγωγής στις Yamal αναμένεται να φθάσει τα 350 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Προβλέπεται επίσης να χτίσει ένα εργοστάσιο υγροποίησης LNG στο Yamal.
Στα επόμενα 25 χρόνια, η κυβέρνηση πρόκειται να επενδύσει περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία ενέργειας της περιοχής.
Ο διευθυντής της Ενεργειακής Ανάπτυξης  του Ιδρύματος, Σεργκέι Pikin, πιστεύει ότι η εξερεύνηση ενεργειακών πόρων στην Αρκτική είναι ένα θέμα μεγάλης σημασίας.
 Η υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής προσφέρει τέλεια ευκαιρίες όσον αφορά την γεωλογική έρευνα. Το γεγονός ότι η Gazprom έχει διερευνά ενεργά την περιοχή σημαίνει ότι η εταιρεία διαθέτει την κατάλληλη τεχνολογία. 
ΠΗΓΗ: Defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου