Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Γυρίζουν την πλάτη» στο πετρέλαιο


Επιβεβαιώνει τις μηδαμινές πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, Αλέξανδρος Αθανασόπουλος.

 athanasopoulos_aleksis

Ως αποκαρδιωτική χαρακτήρισε την εικόνα που εμφανίζουν οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, τις πρώτες τρεις ημέρες που έχει ξεκινήσει η διαδικασία από τα ΕΛΠΕ, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ.Σ των ΕΛΠΕ κ. Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, μιλώντας στο www.westview.gr .
«Παγώνει» η αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Η οικονομική κρίση που «χτυπά» τις μικρομεσαίες οικογένειες με αποτέλεσμα τη στροφή σε εναλλακτικές και φυσικά οικονομικότερες μορφές θέρμανσης, φαίνεται ότι «παγώνει» την αγορά πετρελαίου η οποία για χρόνια αποτελούσε μοναδική λύση για τους Ελληνικούς χειμώνες.
Δεν αγοράζουν οι Βενζινοπώλες που αντιδρούν στην εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης- κίνησης
Ωστόσο, βαρύτερο πλήγμα, στην ούτως ή άλλως πεσμένη αγορά πετρελαίου, δημιουργεί μέχρι σήμερα και η εν εξελίξει αδιέξοδη διαπραγμάτευση του Υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών για την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Σε επίπεδα λιανικής αγοράς οι πωλήσεις
Ενδεικτική της κατάστασης, είναι η δήλωση του κ. Αθανασόπουλου, για πωλήσεις που δεν ξεπερνούν τα δύο βυτία των 30 κυβικών εκατοστών στη μονάδα των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, τη στιγμή που στο παρελθόν οι πωλήσεις ανά ημέρα ξεκινούσαν το μίνιμουμ από 400 και έφταναν στα 1000 κυβικά εκατοστά. «Μιλάμε για μηδαμινές πωλήσεις, από το γεγονός ότι δεν αγοράζουν οι Βενζινοπώλες. Ούτε λιανική πώληση να κάναμε», εξηγεί χαρακτηριστικά.
Πάντως, επισημαίνει ότι πλήρης αποτίμηση και ξεκάθαρη εικόνα, ως προς το κομμάτι που προτίμησε το πετρέλαιο ως καύσιμο για θέρμανση, θα υπάρξει μόλις προκύψει συμφωνία στο επίπεδο Υπουργείου και Βενζινοπωλών.
Με τα οικονομικά κριτήρια που βάζει η κυβέρνηση αποκλείεται μεγάλο μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας
Τέλος, ο κ. Αθανασόπουλος, σημειώνει ότι οι Βενζινοπώλες έχουν καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις , τόσο για την εξίσωση του φόρου, όσο και στο θέμα της επιστροφής του φόρου προς, τονίζοντας ότι με τα οικονομικά δεδομένα- κριτήρια που βάζει η κυβέρνηση αποκλείεται μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας 
ΠΗΓΗ:westview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου