Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μόντι: Στην ΕΕ πρέπει να χτυπά κανείς την γροθιά του στο τραπέζι


Μόντι: Στην ΕΕ πρέπει να χτυπά κανείς την γροθιά του στο τραπέζι
Την ελπίδα ότι σύντομα θα φανούν τα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάρο Μόντι, επισημαίνοντας την ανάγκη να χτυπά κανείς τις γροθιές του στα...ευρωπαϊκά τραπέζια.
«Ελπίζω ότι σε λίγους μήνες θα δούμε ξεκάθαρα μηνύματα οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας στην συνέλευση της αγροτικής ομοσπονδίας Coldiretti, στο Μιλάνο.
Σύμφωνα με τον Μόντι «η Ιταλία έδειξε ότι είναι ικανή να αντιμετωπίσει αυστηρά μέτρα. Σε αυτή την φάση, κατά συνέπεια, πρέπει να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό το στοιχείο της εμπιστοσύνης, με στόχο να γίνουν χειροπιαστές οι θετικές επιπτώσεις που ακόμη δεν μπορούμε να διακρίνουμε και να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες οι οποίες, ευτυχώς, δεν έγιναν αισθητές».
Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «στην Ευρώπη, πρέπει να χτυπά, κανείς, τις γροθιές του στο τραπέζι», αν και, «υπάρχουν άτομα που είναι ακόμη πιο σκληρά από τα συγκεκριμένα τραπέζια».
«Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως και τα υπόλοιπα, δεν είχε ένα απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αλλά το καινούριο στοιχείο είναι ότι το όλο παιχνίδι των διαφόρων χωρών έγινε πιο ισορροπημένο, πιο συμμετρικό και χωρίς να μονοπωλείται από μια μόνο χώρα, απ΄ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν», ολοκλήρωσε ο Μάριο Μόντι. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου