Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Κλείνουν σήμερα οι εκκρεμότητες ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ


Με την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ σφραγίζεται σήμερα, εκτός απροόπτου, η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που έχει η επιχείρηση με τη ΔΕΠΑ: Αφενός η Σύμβαση Προμήθειας φυσικού αερίου και ο συμβιβασμός για παλαιότερα χρέη και αφετέρου η παραχώρηση της option για το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ.
Ειδικότερα, στη Συνέλευση θα ληφθούν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης:
-Έγκριση Σχεδίου Σύμβασης Προμήθειας Φυσικού Αερίου ΔΕΗ Α.Ε. – ΔΕΠΑ Α.Ε..
-Έγκριση Σχεδίου Ιδιωτικού Συμφωνητικού συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών με τη ΔΕΠΑ Α.Ε..
- Έγκριση Σχεδίου Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με το Δικαίωμα Προαίρεσης της ΔΕΗ Α.Ε. στη ΔΕΠΑ Α.Ε..
Η μοναδική πιθανότητα να υπάρξει εμπλοκή είναι να εγερθούν αντιρρήσεις από τους μετόχους μειοψηφίας, πράγμα όμως που δεν θεωρείται ότι μπορεί να έχει κάποια σοβαρή επίπτωση.
Το Σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού με το ΤΑΙΠΕΔ που αφορά το δικαίωμα αγοράς της ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ προβλέπει την κατάργηση της option της ΔΕΗ έναντι καταβολής στη ΔΕΗ αποζημίωσης ύψους € 32,9 εκατ. Στο ποσό αυτό κατέληξε η εταιρία Citigroup Global Markets Limited υπό την ιδιότητα του ανεξάρτητου εκτιμητή, με αντικείμενο την εκτίμηση από την τελευταία της αξίας του Δικαιώματος Αγοράς και ειδικότερα της αποζημίωσης που θα δικαιούτο η ΔΕΗ σε περίπτωση παραίτησής της από το Δικαίωμα Αγοράς. Τα χρήματα η ΔΕΗ θα τα πάρει όταν πουληθεί η ΔΕΠΑ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου