Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Έκρηξη» στο Λαθρεμπόριο Ναυτιλιακών Καυσίμων Παραδέχεται η Πολιτεία



«Έκρηξη» στο λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων θα σημειωθεί μετά την εξίσωση των φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης, που εκτιμάται ότι θα περιορίσει σημαντικά ανάλογα φαινόμενα στο συγκεκριμένο κομμάτι καυσίμων. Το παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παραβρέθηκε στην παρουσίαση της μελέτης της ΓΣΕΒΕΕ, της ΠΟΠΕΚ και του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, για τη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ο κ. Θεοχάρης δέχθηκε τα πυρά των ομιλητών και των εκπροσώπων του Τύπου για την ολιγωρία που επιδεικνύει η επίσημη πολιτεία στη «θεραπεία» φαινομένων λαθρεμπορίας, όπως, για παράδειγμα, η καθυστέρηση στην έκδοση επτά υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών, της υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση GPS σε όλα τα μέσα μεταφοράς καυσίμων τόσο στο εσωτερικό όσο και για εξαγωγές, καθώς και τον προσδιορισμό τεχνικών προδιαγραφών για τη λειτουργία του κεντρικού cerver στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα πρατήρια και τα αντίστοιχα συστήματα εκροών-εκροών.
«Αν θέλεις να έχεις κράτος», υποστήριξε, «θα πρέπει να υλοποιείς τις αποφάσεις σου ως το τέλος. Εάν αποφάσισες να ξεκινήσεις την υιοθέτηση συστήματος εισροών-εκροών από τα πρατήρια είναι λάθος και δείχνει αναξιοπιστία της πολιτείας αν δεν το εφαρμόζεις. Δεν μπορείς να ψηφίζεις νόμους και να μην υλοποιείς κανέναν». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου