Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ 2 ΔΙΣ. Εξτρα φόρος σε ακίνητα - επαγγελματίες


Εξτρα φόρος σε ακίνητα - επαγγελματίες
Δέσμη νέων φορολογικών μέτρων φέρνει η τρόικα στο διαπραγματευτικό προσκήνιο. Αυτήν τη φορά είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μπαίνουν στο στόχαστρο. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη νομοθετικές διατάξεις. Στις ρυθμίσεις περιλαμβάνεται και ο περιορισμός των κλιμακίων από οκτώ σε τέσσερα. Με τον τρόπο αυτόν το Δημόσιο Ταμείο θα εισπράξει συνολικά 2 δισ. ευρώ

«Κεφαλικό» έκτακτο φόρο σε 1.500.000 φορολογούμενους που εκμισθώνουν ακίνητα και ο οποίος θα ξεκινά από τα 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από ενοίκια, αλλά και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ελεύθερων επαγγελματιών με συντελεστή 20%-30%, περιλαμβάνει το φορολογικό πακέτο ύψους 2 δισ. ευρώ που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.
Παράλληλα σχεδιάζεται μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% για τα φυσικά πρόσωπα, με εφαρμογή νέας φορολογικής κλίμακας με περιορισμό των κλιμακίων σε 3 με 4 από 8 που είναι σήμερα ή 4 και κατάργηση της τεκμαρτής και αυτοτελούς φορολογίας.
Χθες αιφνιδιαστικά διέρρευσαν νέες πληροφορίες για τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα και σύμφωνα με τις οποίες οι ελεγκτές ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ με επιπλέον 2 δισ. ευρώ από τη φορολογία για να διορθωθούν οι αποκλίσεις στον φετινό προϋπολογισμό.

Οι Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς εμφανίζονται όλο το τελευταίο διάστημα κατά πολύ διαλλακτικότεροι του Π. Τόμσεν
Οι Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς εμφανίζονται όλο το τελευταίο διάστημα κατά πολύ διαλλακτικότεροι του Π. Τόμσεν
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπό την πίεση των δανειστών το οικονομικό επιτελείο έβαλε στο τραπέζι μια νέα έκτακτη εισφορά που θα επιβάλλεται σε όσους αποκτούν εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων (κατοικίες, επαγγελματική στέγη, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.ά.).
Το ελάχιστο ποσό του φόρου θα είναι 150 ευρώ για κάθε ιδιοκτήτη και θα αυξάνεται σε συνδυασμό με το ύψος του εισοδήματος από ενοίκια. Στέλεχος του υπ. Οικονομικών έλεγε ότι δεν έχει καθοριστεί η κλίμακα της έκτακτης εισφοράς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου