Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Γερμανία: «Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ακροδεξιά οργάνωση



Σε μία άκρως προκλητική χειρονομία, που μπορεί να μεταφέρει τη Μουσουλμανική οργή εκτός Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, προέβη η ακροδεξιά ισλαμοφοβική οργάνωση «Κίνηση Πολιτών Υπέρ της Γερμανίας».
Όχι μόνο «ανέβασε» στον ιστότοπό της το επίμαχο βίντεο, αλλά επιπλέον σχεδιάζει να οργανώσει δημόσια προβολή του στο Βερολίνο. «Για εμάς, είναι ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης», δηλώνει στο Spiegel ο επικεφαλής της οργάνωσης.
Από την πλευρά τους, οι γερμανικές Αρχές είναι αποφασισμένες να κάνουν χρήση κάθε νομικού μέσου, προκειμένου να εμποδίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας τοποθετήθηκε στο ζήτημα που προέκυψε καταλογίζοντας στην οργάνωση απερισκεψία και χαρακτηρίζοντας την κίνηση «αδικαιολόγητα προκλητική». Δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί πολιτικοί που θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο Γερμανούς πολίτες του εξωτερικού, χαρακτηρίζοντάς το ως ένδειξη ανευθυνότητας.
Τον προηγούμενο μήνα, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης πραγματοποίησαν μία σειρά από διαδηλώσεις έξω από τρία τζαμιά στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των οποίων κράδαιναν τα καρτούνς που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το 2005 η δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten.
Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η επίθεση στη πρεσβεία της Γερμανίας στο Σουδάν την περασμένη Παρασκευή προκλήθηκε εν μέρει από τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης οργάνωσης, καθώς και από την ταινία, ενώ η κυβέρνηση του Σουδάν άσκησε κριτική κατά της Γερμανίας και της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου