Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΗ: Μην … καίτε ρεύμα αντί για πετρέλαιο θέρμανσης



Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι επιτελείς της ΔΕΗ παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίδομα που θα διευκολύνει ένα μέρος των καταναλωτών να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη της θέρμανσης, θα δοθεί στο τέλος της σεζόν και με αυστηρά οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Η απόφαση αυτή μεταφράζεται σε αυξημένο κόστος θέρμανσης για μεγάλο αριθμό καταναλωτών που θα αναζητήσουν εναλλακτικές για το χειμώνα.
Η ΔΕΗ πάντως έχει δύο λόγους να μη θέλει οι εναλλακτικές αυτές να αυξήσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.
Όπως εξηγούν πηγές της εταιρείας, ο πρώτος λόγος αφορά στο γνωστό πρόβλημα των επισφαλειών. Θυμίζουμε ότι στο περασμένο εξάμηνο οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, εκκρεμοδικίες της ΔΕΗ ανήλθαν σε 142,4 εκατ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 88,6 εκατ. ευρώ (164,7%). Περίπου η μισή αύξηση (43,7 εκατ.) προήλθε από την αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις από πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου