Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Στο σφυρί η Σπιναλόγκα;


spinalogka
Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των κατοίκων του Αγίου Νικολάου Κρήτης μπροστά στο σενάριο της παραχώρησης της θρυλικής Σπιναλόγκα σε χέρια ιδιωτών.
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό το ιστορικό νησί συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των 25 νησιών ή βραχονησίδων που η κυβέρνηση διατίθεται να παραχωρήσεις σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση για 99 χρόνια.
Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία που επισημαίνει πως αν κάτι τέτοιο συμβεί αυτόματα θα σημάνει την οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Για εξόντωση της τοπικής κοινωνίας έκανε λόγο στο prismanews.gr, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης σημειώνοντας με νόημα «Κάποιοι ανεγκέφαλοι χωρίς ηθική και σκέψη έβαλαν σε ένα πακέτο την Σπιναλόγκα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι δυνατόν να αφαιρέσουν τη Σπιναλόγκα, την ψυχή της περιοχής; Αν αφαιρέσεις την ψυχή μιας περιοχής τι μένει; Ένα ένα κενό». συμπλήρωσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι η επισκεψιμότητα στο νησί αποφέρει τεράστια έσοδα στην πολιτεία.
Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που επιχειρείται η ένταξη του νησιού στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομίας της Ουνέσκο. 
ΠΗΓΗ:spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου