Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας απέστειλε Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, κον Σαμαρά Αντώνιο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κον Βενιζέλο Ευάγγελο, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κον Κουβέλη Φώτη, τον Υπουργό Οικονομικών, κον Στουρνάρα Ιωάννη και τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κον Βρούτση Ιωάννη, αναφορικά με τα νέα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση.
Παραθέτουμε ολόκληρη την Ανοιχτή Επιστολή.
Προς:
- τον Πρωθυπουργό κον Σαμαρά Αντώνιο
- τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κον Βενιζέλο Ευάγγελο
- τον Προέδρο της ΔΗΜΑΡ κον Κουβέλη Φώτη
- τον Υπουργό Οικονομικών κον Στουρνάρα Ιωάννη
- τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κον Βρούτση Ιωάννη
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι του μόχθου «πνιγόμαστε» πλέον από τι πολιτικές λιτότητας που ασκούνται με την επίκληση της οικονομικής κρίσης.
Χρησιμοποιούμε τον όρο «επίκληση», γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζονται, οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία σε δυσμενέστερη θέση, αντί να λύνουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης.
Είναι κοινή πεποίθηση ότι τα μέτρα στοχεύουν, στην πλήρη ανατροπή κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων, στην ισοπέδωση μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων και στην αύξηση των ανέργων, έτσι ώστε να ισχυροποιούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου στο δίπολο «κεφάλαιο – εργασία».
Δεν είναι τυχαία η πολύ πρόσφατη Κυβερνητική επιλογή, σύμφωνα με την οποία τα 5,1 δις Ευρώ από τα 11,5 δις Ευρώ των νέων δυσμενών μέτρων, θα προέλθουν από τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Θα αφορούν δηλαδή και πάλι τον κόσμο της εργασίας και το δικαίωμα τους στην περίθαλψη, την αξιοπρεπή νοσηλεία και την εν γένει παροχή υπηρεσιών υγείας μέσα από ένα Δημόσιο και Κοινωνικό Σύστημα Υγείας. Οι θέσεις για τις νέες περικοπές στην υγεία θα απαγορεύσουν σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των ελλήνων να έχει πρόσβαση στο Ε.Σ.Υ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου