Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Στα 860 ευρώ συμφωνούν για τον κατώτατο στο εμπόριο



Στο επίπεδο των 860 ευρώ - κατώτατο μισθό - φαίνεται να συμφωνούν εργοδότες και εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, και όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις, προχωρούν στην υπογραφή... νέας συλλογικής σύμβασης.
Κύρια θέση της ΕΣΕΕ στις συζητήσεις και συναντήσεις με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΟΙΥΕ ήταν ο επαναπροσδιορισμός του μισθού του εμποροϋπαλλήλου, από 918,13 ευρώ στα 815 ευρώ, δηλαδή στης προ-κρίσης περιόδου (1-1-09) και διατήρηση του σε σταθερά επίπεδα μέχρι να βγούμε από την παρούσα δύσκολη συγκυρία.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, σε ανακοίνωση, «κύρια επιδίωξη της συνομοσπονδίας, με ειλικρινείς προθέσεις είναι να υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα».
Υπενθυμίζεται ότι ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ δεν έχουν καταγγείλει την ισχύουσα σύμβαση, συνεχίζοντας την διαπραγμάτευση, ενώ, ήδη, τρέχει, έως τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, ο χρόνος της μετενέργειας, λόγω της μονομερούς καταγγελίας στην οποία προέβη ο ΣΕΛΠΕ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου