Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Παγκόσμιος ενθουσιασμός για το σωματίδιο του Θεού



Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του μποζονίου Higgs, του αποκαλούμενου και σωματιδίου του Θεού, κόστισε $100 στον Stephen Hawking.
Ο παγκοσμίως διάσημος φυσικός είχε βάλει στοίχημα με τον Gordon Kane του πανεπιστημίου του Michigan, ότι το σωματίδιο αυτό αποκλείεται να ανακαλυφθεί.
Όπως λέει τώρα στο BBC, «δυστυχώς έχασα εκατό δολάρια». Προσθέτει όμως πως πρόκειται για μια συνταρακτική ανακάλυψη, και πως ο Peter Higgs θα πρέπει να πάρει το βραβείο Νόμπελ.
Μάλιστα λυπάται εν μέρει, αφού όπως λέει «όλα τα μεγάλα βήματα στη φυσική έχουν επέλθει από πειράματα που έφεραν απρόσμενα αποτελέσματα, τα οποία κανείς μας δεν περίμενε…».
Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του σωματιδίου έχει ξεσηκώσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, και όλοι ανεξαιρέτως αποδίδουν τα εύσημα στον φυσικό Peter Higgs, που πρώτος προέβλεψε την ύπαρξή του το 1964.
Μάλιστα, ο 84χρονος σήμερα επιστήμονας ταξίδεψε στην Ελβετία προκειμένου να παρευρεθεί στην επίσημη ανακοίνωση των ερευνητών του CERN.
Όπως είπε: «Θέλω να συγχαρώ όλους όσους εμπλέκονται στην ανακάλυψη… χαίρομαι ιδιαίτερα που πρόλαβα να το ζήσω».
Ο μετριόφρων Άγγλος επιστήμονας επέμενε πως τα συγχαρητήρια και η δόξα ανήκουν αποκλειστικά σε αυτούς που τόσο καιρό προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν πειραματικά την δική του θεωρία. 
ΠΗΓΗ:/www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου