Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Κέρδη για ΕΛΠΕ Motor Oil από τα λουκέτα διυλιστηρίων σε ΕΕ Πηγή:www.capital.gr



Τη στροφή στη στρατηγική των ΕΛΠΕ, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το διεθνές περιβάλλον και να διατηρήσουν την κερδοφορία με έμφαση στις εξαγωγές εξήγγειλε η διοίκηση του ομίλου. Ο στόχος που τέθηκε είναι το 40% των πωλήσεων του ομίλου να κατευθύνεται εκτός ελληνικής αγοράς. Σημειώνεται ότι στρατηγική εξωστρέφειας εφαρμόζει με συνέπεια ο όμιλος της Motor Oil που κατευθύνει το 60 - 70% των πωλήσεων του στο εξωτερικό.
Εκτός από την ελληνική κρίση, πάντως, υπάρχει μια σειρά από παράγοντες στο διεθνές περιβάλλον της αγοράς διύλισης που καθιστούν επιτακτική τη στροφή προς τα έξω για τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων ο οποίος σήμερα περιορίζεται σε εξαγωγές του 20% των πωλήσεών του.
Η αγορά της Ευρώπης συνεχίζει να εμφανίζει αρνητικά περιθώρια, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης και των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης, την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οι τιμές βρέθηκαν στα ύψη. Το περιβάλλον αυτό, εξαιρετικά αρνητικό για τις εταιρείες διύλισης είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 διυλιστήρια στην Ευρώπη και ένας αριθμός μονάδων στη Β. Αμερική είτε να αναστείλει τη λειτουργία του ή να μειώσει τη δυναμικότητά του ή θα τεθεί προς πώληση λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου