Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

BEΘ:ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 6 ΣΤΙΣ 10 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ



Σε τσουνάμι που σαρώνει στο πέρασμα της, τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται, η ανεργία. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική με έξι στις δέκα οικογένειες να δηλώνουν ότι έχουν ένα τουλάχιστον άνεργο μέλος (κατά μέσο όρο 1,65 άνεργοι ανά οικογένεια).
Τα άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία των επιπτώσεων της παρατεταμένης ύφεσης προκύπτουν από την έρευνα που εκπόνησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με θέμα «Οικονομική Συγκυρία-Τι περιμένουν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και καταναλωτές της Θεσσαλονίκης από τη νέα κυβέρνηση».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 805 ατόμων (500 επιχειρηματιών – μελών  του ΒΕΘ και 305 καταναλωτών) και καταγράφει τόσο τις επιπτώσεις της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας το πρώτο εξάμηνο του έτους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά όσο και το τι αναμένουν από την νέα κυβέρνηση. Η έρευνα διενεργήθηκε στις 25 Ιουνίου, λίγες ημέρες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης.
Ο μέσος όρος της ανεργίας αποτελεί... αντανάκλαση του ρυθμού των απολύσεων στις οποίες προβαίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης, καθώς κατά μέσο όρο το πρώτο εξάμηνο του έτους απολύθηκαν 1,88 εργαζόμενοι ανά επιχείρηση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου