Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Βαρδινογιάννης: Ό,τι καλό μπορούμε για τη χώρα μας θα το κάνουμε



«Ζούμε όλοι την κατάσταση, ό,τι καλό μπορούμε για τη χώρα μας θα το κάνουμε και όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό γιατί η χώρα μάς έχει ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μότορ Όιλ Βαρδής Βαρδινογιάννης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα «να πάνε όλα καλά». Απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων ο κ. Βαρδινογιάννης δήλωσε ότι «Ως Μότορ Όιλ έχουμε τον σεβασμό και δεν έχουμε πρόβλημα να βρίσκουμε χρήματα για να δουλεύει η εταιρεία, προς το παρόν», ενώ σε ερώτηση αναφορικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες της εταιρείας, τόνισε ότι αυτές αντιμετωπίζονται, παρά το γεγονός ότι τα κεφάλαια που απαιτούνται είναι τεράστια, καθώς για να εισαχθεί ένα φορτίο αργού απαιτούνται 200 εκατ. δολάρια.
Για το εμπάργκο στο Ιράν, είπε ότι αποτελεί διεθνή υπόθεση και ότι αυτήν τη στιγμή το Ιράν έχει δυσκολία να διαθέσει στην αγορά την παραγωγή του, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι αρκετά διυλιστήρια στην Ευρώπη έχουν κλείσει, ο κ. Βαρδινογιάννης είπε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πτώσης της διεθνούς κατανάλωσης.
Για τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά επισήμανε ότι τα πρατήρια σήμερα χάνουν χρήματα, καθώς η κατανάλωση πέφτει και οι τιμές μειώνονται, ενώ σε ερώτηση για τη νοθεία στα καύσιμα τόνισε ότι μπορεί ορισμένα πρατήρια να κάνουν «κομπίνες», αλλά δεν φέρει ευθύνη η εταιρεία.
Τέλος, για τις εξελίξεις στην ηλεκτροπαραγωγή, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται από κοινού με τον όμιλο Μυτιληναίου, ο κ. Βαρδινογιάννης ανέφερε ότι η επένδυση έγινε επειδή η χώρα μας είναι ελλειμματική σε ηλεκτρική ενέργεια, σχολίασε ωστόσο ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προβλήματα και «μας χρεώνει πολύ περισσότερα».
Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διάθεση μερίσματος ύψους 0,4 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους, τον προσεχή Νοέμβριο. 
ΠΗΓΗ:/www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου