Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Γαλλία: Απομάκρυνση της υπουργού Περιβάλλοντος λόγω πετρελαίου



H νέα Σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας έχει κατηγορηθεί ότι υποκύπτει στις μεγάλες επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας και το ενεργειακό λόμπυ αφότου η υπουργός περιβάλλοντος «απομακρύνθηκε» από τη θέση της ως συνέπεια της απόφασής της να παγώσει τη διεθνή έρευνα για πετρέλαιο στην ακτή της Γαλλικής Γουιάνας.
Η Shell, η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στην Ευρώπη και ο συνεργάτης της, η Total, έχουν πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν την εξόρυξη σε τέσσερα σημεία της γαλλικής Γουιάνας, στη νοτιοδυτική ακτή της Λατινικής Αμερικής.
Αλλά τα μακροχρόνια σχέδιά τους αμφισβητηθήκαν νωρίτερα αυτό το μήνα μετά τον διορισμό της νέας υπουργού περιβάλλοντος της Γαλλίας, Nicole Bricq, που ανακοίνωσε αναστολή αδειών για γεωτρήσεις πετρελαίου, λέγοντας ότι το έργο της Shell «έλαβε υπόψη του ανεπαρκώς τα περιβαλλοντικά προβλήματα». Με την Arnaud Montebourg, Γαλλίδα υπουργό για την επανα-βιομηχανοποίηση, προέβη στην δήλωση ότι: «Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η προστασία της θαλάσσιας ζωής και του περιβάλλοντος, και δεν έχουμε καμία εγγύηση για αυτά» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου