Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

LNG: Παραμένουν σε άνοδο οι τιμές στο υγροποιημένο φυσικό αέριο



Η παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου θα παραμείνει "σφιχτή" και οι τιμές θα κινούνται ανοδικά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, καθώς η προσφορά αυξάνεται πιο αργά από ό,τι η ζήτηση, σύμφωνα με τους επικεφαλής μεγάλων εταιρειών φυσικού αερίου.
Οι καταναλωτές θα πληρώσουν το τίμημα των όποιων καθυστερήσεων στην ανάπτυξη νέων έργων που στοχεύουν στην προσφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) καθυστερήσεις που οφείλονται στην οικονομική κρίση.
"Νομίζω ότι η αγορά θα είναι σφιχτή μεσοπρόθεσμα" δήλωσε ο De La Rey Venter, επικεφαλής του τμήματος LNG της Shell παγκοσμίως, σε παγκόσμιο συνέδριο του φυσικού αερίου στην πρωτεύουσα της Κουάλα Λουμπούρ, της Μαλαισίας, σύμφωνα με το Reuters.
Επίσης στο ίδιο συνέδριο αναφέρθηκε ότι η Αυστραλία θα είναι ο επόμενος μεγάλος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου από το 2014 και μετά και αναμένεται να ξεπεράσει το Κατάρ από το 2017. Ωστόσο, πολλά από τα έργα αυτά είναι πρώτα στο είδος τους, ενώ ορισμένοι αναλυτές μιλούν για αυξημένο κόστος εξόρυξης σε σύγκριση με τα παλαιότερα έργα.
Κάθε καθυστέρηση στα επενδυτικά έργα σημαίνει ότι η αγορά LNG γίνεται πιο σκληρή γεγονός που σημαίνει ότι οι αγοραστές θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ να βρουν φορτία στη spot αγορά, τονίσθηκε στο συνέδριο.
Από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές αναμένουν.............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου