Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΔΕΠΑ : Σε ανοικτή γραμμή με ξένες τράπεζες και προμηθευτές για παν ενδεχόμενο..



Σε ανοικτή γραμμή με ξένες τράπεζες, καθώς και με τους προμηθευτές της, βρίσκεται η ΔΕΠΑ, που ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο, εφόσον δεν καταστεί δυνατή η έγκαιρη εκταμίευση του δανείου από το Παρακαταθηκών.
Τις τελευταίες ημέρες στη ΔΕΠΑ επιχειρούν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που έχει η εταιρεία για να θωρακισθεί απέναντι στο ενδεχόμενο "κάτι να πάει στραβά" με το δάνειο από το ΤΠΔ, όπως για παράδειγμα η χορήγησή του να σκαλώσει σε διαδικασίες αφού πολυτέλεια χρόνου δεν υπάρχει (την επόμενη εβδομάδα πρέπει να εξοφλήσει υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές της).
Παρ’ ότι η αίσθηση είναι πως τα επόμενα 24ωρα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν θετικά νέα, εντούτοις για καλό και κακό, η εταιρεία προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό συζητά τόσο με τράπεζες για το ενδεχόμενο λήψης ενός κυλιόμενου δανείου έναντι εγγυητικών, όσο και με τους προμηθευτές της σχετικά με τις δυνατότητες αποπληρωμής των οφειλών της, με στελέχη της να πραγματοποιούν επαφές στο εξωτερικό. "Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο μέχρι το τέλος της εβδομάδας σ’ αυτούς που χειρίζονται την υπόθεση του δανείου από το ΤΠΔ. Αν υπάρξουν καλές εξελίξεις ίσως και να μη χρειαστεί να συγκληθεί το Δ.Σ. της εταιρείας που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή", λένε κύκλοι της ΔΕΠΑ.
Τα στελέχη της παραδέχονται ότι η πιο "καθαρή λύση" στην παρούσα συγκυρία είναι το δάνειο του ΤΠΔ, αν ωστόσο για κάποιο λόγο καθυστερήσει να εκταμιευθεί, πρέπει η εταιρεία να είναι έτοιμη για να πληρώσει τους προμηθευτές της. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες κάποιοι από τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς κατέβαλαν μέρος των οφειλών τους, ωστόσο σαφέστερη εικόνα θα υπάρχει σήμερα ή αύριο.
"Δεν μπορούμε να σπρώχνουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί…"
Κύκλοι της εταιρείας, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το πώς αφέθηκαν τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ. Πόσο μάλλον όταν είχε γίνει σαφές τουλάχιστον από τον Ιανουάριο ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στο τέλος του 2011 για τη μείωση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ (έσοδα από δημοπρασίες ρύπων, από τέλος ΕΡΤ, και τέλος λιγνίτη), δεν περπατούν. Παρ' όλα αυτά κάποιοι πίστευαν ότι θα βρεθούν λύσεις...
"Η γενική ιδέα είναι να εγκριθεί τώρα το δάνειο από το ΤΠΔ, ώστε να δοθεί ένας χρόνος 4 μηνών στην αγορά ηλεκτρισμού για να λύσει στο μεταξύ τα δομικά της προβλήματα. Γιατί σε 4 μήνες θα έχουμε χειμώνα. Και χειμώνας χωρίς φυσικό αέριο δεν γίνεται! Δεν μπορεί να συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί!", λένε χαρακτηριστικά. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου