Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Προτροπή Αζερμπαϊτζ​άν προς Ελλάδα για Αγωγό TAP



Η Ελλάδα αν θέλει να μείνει στο παιχνίδι των αγωγών μεταφοράς αερίου, θα ήταν προτιμότερο να ενισχύσει τον αγωγό ΤΑΡ. Τα οφέλη της θα προκύψουν από την ίδια την επένδυση και τα τέλη διέλευσης που θα εισπράττει. Τη θέση αυτή εκφράζει η Gulmira Rzayeva, αναλύτρια του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών του Αζερμπαϊτζάν (CSS).
To CSS αποτελεί think tank του προέδρου της χώρας, και απηχεί τις απόψεις της προεδρίας για αντίστοιχα θέματα. Η κ. Rzayeva, είναι η ίδια η οποία είχε επιφορτιστεί να δημοσιοποιήσει τις θέσεις της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για την απόρριψη του Ελληνοιταλικού αγωγού (ITGI), από τους υποψήφιους για συμμετοχή στο Νότιο Διάδρομο φυσικού αερίου.
Με την τοποθέτησή της αυτή η Gulmira Rzayeva σε καμία περίπτωση δεν αφήνει να εννοηθεί ότι ο αγωγός ΤΑΡ θα είναι αυτός που θα επιλέξειη Κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ 2 για τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη.
Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι αγωγός αυτόςδιατηρεί πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως και οι ανταγωνιστικές προτάσεις από τις κοινοπραξίες των αγωγών Nabucco και SEEP (South Eastern Europe Pipeline). Εμμέσως δε προτρέπει την Ελληνική Κυβέρνηση (όταν φυσικά υπάρξει κυβέρνηση που................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου