Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΕΛΠΕ, Motor Oil: Αναμένεται πτώση κερδών στο α' τρίμηνο του 2012





Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) αναμένεται να ανακοινώσουν μείωση 37% των κερδών τους για
το πρώτο τρίμηνο λόγω της μειωμένης ζήτησης στην εγχώρια αγορά που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Τα καθαρά προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 28,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων οχτώ τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών, έναντι 45 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Τα ΕΛΠΕ δραστηριοποιούνται σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους συνεχίζει να προέρχεται από την Ελλάδα, όπου η κατανάλωση έχει πληγεί από τη λιτότητα και τις αυξήσεις στη φορολογία των καυσίμων.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένονται στα 77,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα 7,4% σε ετήσια βάση, χάρη στις περικοπές κόστους και τα υψηλότερα περιθώρια 
διύλισης στα προϊόντα βενζίνης.
Η Motor Oil, από την πλευρά της, αναμένεται να ανακοινώσει μείωση 19% των καθαρών προσαρμοσμένων κερδών της σε ετήσια βάση στα 28 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έξι αναλυτές.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έχει υποχωρήσει 32% από τις αρχές Ιανουαρίου, υποαποδίδοντας έναντι του γενικού δείκτη που έχει καταγράψει απώλειες 26%. Αντιστοίχως, η Motor Oil έχει χάσει 35%.
Τα ΕΛΠΕ διαπραγματεύονται περίπου 6,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του ThomsonReuters I/B/E/S. Ο αντίστοιχος λόγος για τη Motor Oil κυμαίνεται στις 3,1 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου