Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου - Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας




Την ώρα που πραγματοποιείται η σύσκεψη που κάλεσε ο Υπουργός Εργασίας, την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι ζουν σφαγιασμό των μισθοδοτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων σε εφαρμογή των απαράδεκτων μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφιστεί.
Εξηγήσαμε και το λέμε με κάθε καθαρότητα ότι δεν θα δεχτούμε επ΄ ουδενί να αποπροσανατολιστούν και να κοροϊδευτούν οι εργαζόμενοι ότι δήθεν την ώρα που οι εργοδότες έχουν στα χέρια τους το όπλο των νόμων και το εφαρμόζουν με βιαιότητα στις περισσότερες των περιπτώσεων ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία κυρίων που θα τα λύσει όλα.
Τέτοια πράγματα στην πραγματική ζωή δεν ισχύουν. Μόνο στις φαντασιώσεις. Γι΄αυτό, για να αποδειχτεί ποιος πραγματικά θέλει να ανατραπούν αυτοί οι νόμοι κι αν οι εργοδότες λένε αλήθεια είτε στις επιστολές που έστειλαν στον Πρωθυπουργό είτε στις θέσεις που τώρα διατυπώνουν ζητήσαμε να συγκληθεί αμέσως η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και όλα αυτά να αποτυπωθούν με απόλυτη σαφήνεια ως θέσεις των μερών και να δεσμευτούν τα κόμματα ότι αμέσως μόλις συγκροτηθεί κυβέρνηση το πρώτο νομοθέτημα θα αφορά στην ανατροπή των απαράδεκτων αυτών ρυθμίσεων.
Επιτρέψτε μου, γιατί πολλές φορές και οι συνάδελφοί σας κάνουν λάθος, δεν είναι μόνο η μετενέργεια, και η μετενέργεια δεν είναι χρονικό ζήτημα. Είναι κατ΄αρχήν ότι καταργήθηκε η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, δεν μειώθηκαν μόνοι μισθοί, καταργήθηκε η Εθνική Γενική, αν διαβάσατε καλά το Μνημόνιο. Πλέον, θα αποφασίζει η κυβέρνηση για το ύψος του εθνικού μισθού. Δεύτερον, δυο ακρογωνιαίοι .........      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου