Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Νέο ηλιακό στέγαστρο για οικιακή χρήση από τις SunPower & Giulio Barbieri



Ύστερα από τον πρώτο τους στόχο που ήταν η κατάκτηση της ιταλικής αγοράς με την παραγωγή ενός νέου ηλιακού υπόστεγου αυτοκινήτου «για το σπίτι» η αμερικανική SunPower Corporation από κοινού με την ιταλική Giulio Barbieri SpA έδωσαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το «πράσινο» φως για την κατάκτηση του Λος Άντελες.
«Η Giulio Barbieri SpA θα σχεδιάζει και θα κατασκευάζει τα ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών στέγαστρα, ενώ τοπικοί αντιπρόσωποι της SunPower θα είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση του ηλιακού υπόστεγου, το οποίο περιλαμβάνει τον σκελετό αλουμινίου, τα φωτοβολταϊκά πάνελ και τους μετατροπείς» αναφέρεται σε ανακοίνωση της δεύτερης.
Έως τις 12 Μαΐου στους δρόμους του Λος Άντζελες οι περαστικοί αλλά και υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά σε διάφορα σημεία της πόλης το αποτέλεσμα της σύμπραξης των δύο εταιρειών.
Τα «carports» της SunPower που μέχρι σήμερα διέθεσε σε σχολεία και επιχειρήσεις στην Βόρειο Αμερική είναι διαθέσιμα σε τέσσερις εκδόσεις και μπορούν να φιλοξενήσουν δύο ή τρία αυτοκίνητα.
Υπάρχει ωστόσο ευελιξία καθώς μπορεί να φιλοξενηθούν επίσης 18, 24 ή 32 φωτοβολταϊκά ονομαστικής ισχύος 5,9 έως 10,5 kW. 
ΠΗΓΗ:ww.energypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου