Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στο Πρίνο





Τη σημασία τής αξιοποίησης του εθνικού πλούτου ως απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου της ΚΑΒΑΛΑ OIL, στο κοίτασμα "Πρίνος", ανοιχτά του κόλπου της Καβάλας.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ευοίωνες τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, ωστόσο επιφυλάχθηκε να επισέλθει σε λεπτομέρειες λέγοντας χαρακτηριστικά: «για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα πρέπει να έχουμε δει και μελετήσει όλα τα στοιχεία του υποθαλάσσιου πλούτου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κάνεις λάθη».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά στην ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1976 από την Καβάλα, ο οποίος είχε πει ότι «για να γνωρίζεις το μέλλον ενός τόπου πρέπει να γνωρίζεις τον πλούτο του».
«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, «είναι μια χώρα πλούσια η οποία όμως κατάντησε πτωχευμένη ακριβώς γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Ούτε κεφαλαιοποιήσαμε αυτά που είχε η χώρα, αλλά ταυτόχρονα κάναμε λάθη τραγικά όπως ήταν αυτή η απίστευτη διαδικασία του μνημονίου που από την αρχή την πολεμήσαμε ακριβώς γιατί δεν είχε μέσα τη διάσταση της ανάπτυξης. Σήμερα, η μαγική λέξη που μπορεί ν' αλλάξει τα πάντακαι αναφέρομαι ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, γιατί κυρίως γι΄ αυτούς εργαζόμαστε, είναι η λέξη ανάπτυξη και το δικαίωμα στην εργασία».  
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου