Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ανάσα στην ELFE η νέα συμφωνία με τη ΔΕΠΑ Προσωρινή «ανάσα» στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα (ELFE Α.Ε.) δίνει η συμφωνία που υπογράφεται αύριο με τη ΔΕΠΑ για την επανατροφοδότηση του εργοστασίου με φυσικό αέριο.


Προσωρινή «ανάσα» στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα (ELFE Α.Ε.) δίνει η συμφωνία που υπογράφεται αύριο με τη ΔΕΠΑ για την επανατροφοδότηση του εργοστασίου με φυσικό αέριο. Υστερα από τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου για ένα μήνα, ξεκίνησε από το Μεγάλο Σάββατο εκ νέου η διοχέτευσή του στις εγκαταστάσεις της ELFE Α.Ε. στη Νέα Καρβάλη, επιτρέποντας την επανεκκίνηση της διαδικασίας παραγωγής αμμωνίας.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε με την παραγωγική διαδικασία να έχει πέσει στο 30% λόγω σοβαρών ελλείψεων σε πρώτες ύλες και τους περίπου 1.200 άμεσα και έμμεσα απασχολούμενους να κατέρχονται σε κινητοποιήσεις.
Η συμφωνία με τη ΔΕΠΑ υποχρεώνει την επιχείρηση να είναι απόλυτα συνεπής στις πληρωμές της και οποιαδήποτε ανακολουθία οδηγεί αυτομάτως στη διακοπή της τροφοδοσίας της μονάδας με φυσικό αέριο, που αποτελεί τη βασική ενεργειακή πρώτη ύλη του εργοστασίου. Ωστόσο, στο εργοστάσιο εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε άλλες εισαγόμενες πρώτες ύλες, όπως το κάλιο και οι φωσφορίτες.
Δημήτρης Διαμαντίδης


ΠΗΓΗhttp://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου