Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΔΕΣΦΑ: Έτοιμος ο Σταθμός Συμπίεσης Φυσικού Αερίου στην Θεσσαλονίκη





Εντός του Μαΐου θα ξεκινήσει η λειτουργία του Σταθμού Συμπίεσης φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ, στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης. Με τη λειτουργία του θα υπάρξει δυνατότητα μεγαλύτερης τροφοδοσίας φυσικού αερίου μέσω αγωγών και παράλληλα θα επιτρέψει να εισέλθουν στην ελληνική αγορά και νέοι παίκτες πλην της ΔΕΠΑ.
Ο Σταθμός θα περιλαμβάνει δύο φυγοκεντρικούς συμπιεστές, ισχύος 7,7 MW ο καθένας, μαζί με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις.
Να σημειωθεί ότι ο ΔΕΣΦΑ συμμετέχει στην κοινή εταιρία για την όδευση από τη χώρα μας του South Stream, εξετάζει συνεργασία με τον TAP, ενώ επιδιώκει να συνεργασθεί με την Energian Oil & Gas στο έργο της υπόγειας αποθήκευσης του φυσικού αερίου, στην Καβάλα.
Σύντομα, εξάλλου, ο ΔΕΣΦΑ θα προκηρύξει διαγωνισμό για την ενίσχυση της δυναμικότητας αεριοποίησης της Ρεβυθούσας, από 1000 κ.μ. ωριαίως, που είναι σήμερα σε 1400 κ.μ. Το έργο αυτό προγραμματίζεται συνδυαστικά με την κατασκευή τρίτης δεξαμενής, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη το 2014.
Στο μεταξύ, λήγει σε μία εβδομάδα (στις 25 Απριλίου) η δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για τη νέα τιμολόγηση του φυσικού αερίου. Ο ΔΕΣΦΑ έχει υποβάλει ήδη την τελική του πρόταση και όπως έχει δεσμευθεί δημόσια, θα προτείνει μειωμένα τιμολόγια, με το ύψος της μείωσης να εξαρτάται από την τελική γνωμοδότηση του Ρυθμιστή.
Οι χρήστες του Μαΐου
Η Αλουμίνιον είναι η μοναδική ιδιωτική εταιρία που έχει κλείσει τη Ρεβυθούσα το Μάιο για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, συνολικής ποσότητας 115.000 κ.μ. Το πρώτο φορτίο των 40.000 κ.μ. προγραμματίζεται να έρθει στις 3 Μαΐου και το δεύτερο και μεγαλύτερο, των 75.000 κ.μ. στις 11 Μαΐου. Στο πρόγραμμα της Ρεβυθούσας για τον ίδιο μήνα συμπεριλαμβάνεται και η ΔΕΗ, με 70.000 κ.μ., τα οποία θα έρθουν σε δύο δόσεις, στις 8 και στις 26 Μαΐου.
Η Αλουμίνιον προγραμματίζει να φέρει ένα μικρό φορτίο ΥΦΑ τον Ιούνιο, ήτοι, 40.000 κ.μ. και ένα ακόμη ισόποσο στα τέλη Ιουλίο


ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου