Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

SOS Λαφαζάνη: "Προσοχή στην ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ"!




Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει χαρακτηριστεί «ψυχή» και «συνείδηση» του ΣΥΡΙΖΑ. Το Αριστερό Ρεύμα στο οποίο είναι επικεφαλής κατέγραψε στη Συνδιάσκεψη περισσότερο από 25% απέναντι στις συγκροτημένες τάσεις της ηγεσίας. Έχει διατηρήσει τη δυναμική του παρά τις εσωκομματικές επιθέσεις που δέχεται. Απορρίπτει την πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, όπως συζητούν ήδη αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ, γράφει το Κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα», ενώ βρίσκει «προβλήματα συγκλίσεων» με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Επιθυμεί διάλογο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για πολλούς αποτελεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Αλέξη Τσίπρα, όμως ο ίδιος προβλέπει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ριζοσπαστικός «δε θα έχει μέλλον».
«Αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες του ΣΥΝ είναι η ακύρωση των μνημονίων, η διαγραφή του χρέους ή του συντριπτικού μέρους του και η εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος. Αυτές οι προτεραιότητές μας δεν βρίσκονται υπό την αίρεση των πιστωτών και των διευθυντηρίων της ευρωζώνης» αναφέρει ο ίδιος στην εφημερίδα και προσθέτει: «Αυτές θα τηρηθούν απαρέγκλιτα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και διλήμματα, σε όρια και οριοθετήσεις τρίτων. Κάποτε αυτός ο τόπος πρέπει να αποκτήσει την εθνική του ανεξαρτησία, όχι για να απομονωθεί, αλλά για να θέσει πάνω απ’όλα το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού. Αυτό θα πρέπει να πράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση των προγραμματικών του δεσμεύσεων».
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου