Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ «Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ελλάδα – Η βία θα βγει στους δρόμους και θα απλωθεί σε όλη τη χώρα»




Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου εμφανίζει την Ελλάδα σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine.μιλώντας για μια πρωτοφανή οργή η οποία σωρεύεται στα βαριά πληττόμενα κοινωνικά στρώματα και η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει.
Το παραπάνω αποτελεί εκτίμηση του Γερμανού ψυχιάτρου Georg Pieper, ο οποίος μαζί με τη δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας Melanie Mühl πέρασαν κάποιες στην Ελλάδα, με τη δεύτερη να συνοδεύει τον Γερμανό ψυχίατρο σε σεμινάρια που έδωσε αναφορικά με τα τραύματα που αφήνει η οικονομική κρίση στους ανθρώπους.
Ο Pieper μαζί με τη Γερμανίδα δημοσιογράφο περιγράφουν μια εντελώς ζοφερή εικόνα για την Ελλάδα μέσα από την καθημερινότητα όπως την αντιλήφθησαν οι ίδιοι.
«Ήταν μια μακρινή απειλή κάπου στο βάθος του ορίζοντα», αναφέρει η Mühl στο άρθρο της «απειλή η οποία προσδιοριζόταν από ασαφείς όρους όπως η διάσωση τραπεζών, το κούρεμα, τρύπες δισεκατομμυρίων ευρώ, κακοδιαχείριση, τρόικα, επαναγορά χρέους.  Αντί όμως να προσπαθούμε να αντιληφθούμε το θέμα στην ολότητά του βλέπαμε μια Ανγκελα Μέρκελ με μια σοβαρή έκφραση του προσώπου της να βγαίνει από τη μαύρη λιμουζίνα της στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και αλλού καθώς όδευε προς μια νέα συνδιάσκεψη για το θέμα της διάσωσης της Ελλάδας».
Αυτό όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα στην Ελλάδα αποσιωπάται από τα διεθνή ΜΜΕ. Κάτι που ο Pieper αναφέρει σαν ένα «γιγάντιο πέλμα καταπίεσης».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου